Маринад для запікання свинячої рульки у рукаві

Запечена свиняча рулька – страва, яка прикрасить будь-яке гуляння. Пропоную замаринувати заздалегідь рульку. Такий маринад для запікання свинячої керма в рукаві зробить страву дуже смачною.

Запечена в рукаві свиняча рулька – апетитна і ситна страва, яка прикрасить собою будь-яке застілля. Щоб м'ясна страва вийшла смачною, з приємною скоринкою та ароматною, пропоную попередньо витримати кермо в пікантному маринаді на основі меду, соєвого соусу та аджики. Такий маринад для запікання свинячої керма в рукаві зробить страву дуже смачною.

Після приготування маринаду промиту та очищену свинячу рульку перекладіть у рукав для запікання. Влийте гострий маринад і рівномірно розподіліть по всій поверхні керма. Витримайте рульку в маринаді не менше 5 годин (а краще всю ніч), а потім вже запікайте в духовці близько 2-х годин у цьому ж рукаві. Маринад розрахований на кермо вагою приблизно 1 кг.

Інгредієнти

  • Мед: 1 ст. ложка
  • Соус соєвий: 2 ст. ложки
  • Оцет яблучний: 1 ст. ложка
  • Аджика: 1 ч. ложка (суха)
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Паприка мелена: 0,5 ч. ложки (копчена)
  • Часник: 4 зубчики

Приготування

Підготуємо для маринаду потрібні інгредієнти.

Для приготування маринаду мед має бути рідким. Якщо у вас мед загуснув, заздалегідь розтопіть його на водяній бані. Мед перекладаємо у миску.

До меду вливаємо порцію класичного соєвого соусу та яблучного оцту.

Доповнюємо інгредієнти меленою копченою паприкою та сухим аджиком.

До складу майбутнього маринаду також всипаємо трохи солі та чорного меленого перчика.

Залишилося лише ретельно перемішати інгредієнти у мисці так, щоб вийшов маринад однорідної консистенції.

Перед тим, як розпочати маринування рульки, рекомендується її нашпигувати скибочками часнику. Очищені зубки просто наріжте пластинками. На поверхні рульки зробіть надрізи, в які встромите часникові скибочки.

Приємного вам клопоту на кухні!