Кожна господиня радіє великому овочевому врожаю, у тому числі – цибулі. Цибуля – частий гість на кухні при приготуванні всіляких страв. Якщо зберігати у свіжому вигляді цибулю проблематично, то її можна замаринувати. Ось покроковий рецепт маринованої цибулі на зиму, який є гарним і як доповнення до м'яса, і як інгредієнт для вінегретів, салатів.
Я таку мариновану цибулю на зиму використовую для подачі солоної оселедця. Зберігати заготівлю рекомендується в прохолодному місці, в яке не потрапляють сонячні промені.
Інгредієнти
- Цибуля ріпчаста: 800 г
- Оцет 9%: 2 ст. ложки
- Вода: 2 ст.
- Олія рослинна: 4 ст. ложки
- Чорний перець – мелений: 10 шт.
- Цукор: 2 ст. ложки
- Сіль: 2 ст. ложки
- Лист лавровий: 2 шт.
- Гвоздика в бутонах: 3 шт.
Приготування
Для маринування цибулі готуємо продукти. Стерилізуємо для заготівлі на зиму банки разом із кришками.
Основний інгредієнт – цибуля – очищаємо від лушпиння і нарізаємо відразу у формі тонких напівкілець.
Поки відставимо нарізку з|із| цибулі вбік і зробимо маринад. У потрібну каструлю вливаємо воду. Кидаємо у воду сіль, цукровий пісок. Додаємо перець горошком, лаврушку, бутони гвоздики. Вливаємо олію та столовий оцет. Доводимо вміст до кипіння. Після цього проварюємо пікантний маринад протягом 5 хвилин.
У маринад, що вийшов, додаємо цибульні півкільця. Даємо цибулі постояти в маринаді протягом кількох хвилин.
Цибулю розподіляємо по стерилізованих баночках разом із маринадом.
Банки закручуємо кришками або використовуємо для закупорки спеціальний ключ.
Заготівлю з цибулі перевертаємо верх дном. На банки накидаємо теплий плед (рушник) і залишаємо остуджуватися протягом доби. Потім переносимо банки з маринованою цибулею для зберігання у прохолодне місце.
Використовуємо мариновану цибулю за призначенням. Приємної дегустації!