У складі деяких страв є мариновані огірочки. Якщо такої заготовки у вас немає, а бігти в магазин не дуже хочеться, то зробити мариновані огірки легко і просто в мікрохвильовій печі всього за кілька хвилин. Такі мариновані огірки в мікрохвильовій печі виходять соковитими, смачними, ароматними. Вони підійдуть для виготовлення бутербродів, сендвічів, салатів. Так, і як самостійна закуска на стіл вони хороші.
Інгредієнти
- Огірок свіжий: 250 г
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Оцет яблучний: 25 мл
- Цукор: 3 ч. ложки
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Гірчиця зернова: 0,5 ч. ложки
- Куркума: 0,25 ч. ложки
Приготування
Для маринування огірків візьмемо інгредієнти. Використовуваний посуд повинен бути придатним для приготування в мікрохвильовій пічці. Огірки промиваємо, зрізаємо хвостики. Очищаємо цибулю.
Огірки нарізаємо у формі каблучок завтовшки приблизно 3-5 мм. Нарізку з огірків перекладаємо в миску/глибоку тарілку.
Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Додаємо цибулю до огірків.
До овочевої заготівлі всипаємо у зазначених пропорціях сіль, цукор та куркуму.
Всипаємо гірчицю у зернах. Вливаємо яблучний оцет.
Інгредієнти між собою добре перемішуємо.
Огірки «маринувати» в мікрохвильовій печі потрібно в 2 етапи. Ставимо огірки на 3 хвилини у НВЧ на потужності 750 Ватт. Потім посуд з огірками дістаємо, добре перемішуємо і знову повертаємо в мікрохвильову піч ще на 3 хвилини. Огірки виділять сік, змінять колір.
Перед використанням мариновані огірки в мікрохвильовій печі охолоджуємо в холодильнику. Пригощайтеся, приємного апетиту!