Пропоную зі свіжих печериць приготувати апетитну та пікантну закуску. Гриби ми замаринуємо в соусі, у складі якого є свіжий кріп і подрібнений часник. Таку страву можна запропонувати і до святкового застілля. Смачні мариновані печериці з кропом та часником готуються буквально за годину, а з'їдаються за 5 хвилин. Обов'язково спробуйте приготувати!
Інгредієнти
- Печериці свіжі: 500 г
- Часник: 3 зубчики
- Кріп (свіжий): 3 гілочки
- Сіль: 2 ст. ложки
- Цукор: 1 ч. ложка
- Оцет 9%: 1 ст. ложка
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Лист лавровий: 3 шт.
- Перець чорний (горошком): 5-6 шт.
- Вода: 1 л
Приготування
Щоб замаринувати печериці з кропом та часником, підготуємо потрібні інгредієнти. Гриби ополіскуємо під холодною водою, видаляючи забруднення. Для такої закуски підходять печериці невеликого чи маленького розміру. Великі гриби краще розрізати навпіл. Промиваємо зелень, очищаємо зубчики часнику.
У ковшик чи каструльку наливаємо воду. Всипаємо пару столових ложок солі. Додаємо лаврові листи, горошини чорного перцю. Перемішуємо та доводимо на вогні до кипіння.
Коли вода закипить, закидаємо в каструлю печериці та варимо їх 10 хвилин.
Поки варяться гриби, зробимо для них маринад. Зубчики часнику пропускаємо через спеціальний прес або дрібно натираємо. Гілочки кропу дрібно нарізаємо. З'єднуємо в мисці часник, кріп та цукор.
До інгредієнтів вливаємо заявлену порцію олії та столового оцту. Добре перемішуємо. Маринад для грибів.
Варені печериці відкидаємо на друшляк, а потім, трохи остудивши, перекладаємо в миску. Додаємо до грибів приготований маринад.
Маринад перемішуємо з печерицями. Заготівлю відправляємо маринуватися в холодильник на 1:00.
Смачні та пікантні мариновані печериці з часником та кропом подаємо до столу. Пригощайтеся всім приємного перекусу!