Якщо вам подобаються грибні закуски, то обов'язково скористайтеся цим рецептом, щоб пригостити своїх домочадців апетитною стравою. Основний інгредієнт закуски – це свіжі печериці. Ми замаринуємо їх лише за 5 хвилин! Домашні мариновані печериці за 5 хвилин виходять дуже смачними та пікантними!
Інгредієнти
- Печериці свіжі: 250 г
- Часник: 2-3 зубчики
- Оцет яблучний: 25 мл
- Олія рослинна: 25 мл
- Вода: 25 мл
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Цукор: 1 ст. ложка
- Перець чорний (горошком): 5 шт.
- Перець запашний: 4 шт.
- Лист лавровий: 2 шт.
Приготування
Візьмемо за списком потрібні продукти. Печериці добре промиваємо від забруднень. Рекомендується використовувати гриби дрібного чи середнього розміру. Очищаємо часникові зубки.
Свіжі печериці для маринування нарізаємо на 4 частини.
Заготівлю з грибів перекладаємо у каструлю.
Для приготування маринаду в невелику миску вливаємо воду, олію та яблучний оцет. Додаємо сіль, цукор, горошини перцю та часник, подрібнений шматочками. Ретельно перемішуємо.
Маринад, який у нас вийшов, виливаємо до печериць у каструлю. Додаємо лавровий лист.
Каструлю з грибами в маринаді ставимо на середній вогонь та доводимо під кришкою до кипіння. Зменшуємо нагрівання плити і проварюємо печериці 5 хвилин.
Чекаємо, поки печериці трохи остудяться, а потім перекладаємо їх у скляну тару без маринаду. Мариновані печериці за 5 хвилин ставимо на полицю холодильника. Пробуємо цього ж дня.
Смачна закуска з печериць готова. Частуйтесь!