Мариновані помідори із зеленню

Цей покроковий рецепт маринованих помідорів простий і не становить кулінарного клопоту. Ідеальна зимова консервація.

Помідор – один із найбільш затребуваних продуктів, який використовується для заготівлі на зиму. Помідори можна засолити, замаринувати, поєднуючи з різноманітними овочами та спеціями. Пропоную вам зробити зимову заготівлю – мариновані помідори із зеленню, які мають приємний смак і порадують вас на святковому або буденному столі як оригінальна закуска або доповнення до гарнірів та інших страв.

Цей покроковий рецепт маринованих помідорів із зеленню простий і не становить кулінарного клопоту. Заготовляйтесь із задоволенням!

Інгредієнти

  • Помідори: 500 г (невеликі)
  • Петрушка: 2 шт.
  • Часник: 3 зубки
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Оцет 9%: 1,5 ст. ложки
  • Перець горошком: 3 шт.
  • Вода: 700 мл

Приготування

Ось інгредієнти, які будуть потрібні для приготування зимової заготівлі. Помідори краще брати дрібні з пружною шкіркою. Для цього рецепту підійдуть також помідори чері. Ретельно промиваємо помідори. Промити потрібно і зелень. Часник очищаємо від лушпиння. На початковому етапі приготування маринованих помідорів приділіть увагу банкам. Їх потрібно буде простерилізувати разом з кришками зручним для вас способом (над парою, в духовці або мікрохвильовій печі). Вихід – 2 банки по 0,5 л.

Гілочки петрушки розбираємо на листочки. Часникові зубки нарізаємо тонкими скибочками.

Починаємо заповнювати банку. Поміщаємо на дно банки зелень та часникові скибочки.

Завантажуємо помідори у банку, але не дуже щільно.

Вміст банки заливаємо окропом. Накидаємо на банку кришку і залишаємо так протягом 10 хвилин.

Тепер воду із банок потрібно перелити в каструлю. Можна для зручності користуватися спеціальною поліетиленовою кришкою з отворами. Каструлю з водою ставимо на вогонь, додаємо цукровий пісок, сіль у потрібній кількості, лавровий лист та запашний перець горошком. Кип'ятимо маринад протягом 2 хвилин. Каструлю знімаємо з вогню та вливаємо оцет.

Маринад, який у нас у результаті вийшов, знову переливаємо до банку з помідорами. Банки закочуємо зручним для вас способом.

Тепер заготівлю з помідорів потрібно остудити. Для цього банки перевертаємо на кришки, обгортаємо їх теплим пледом і охолоджуємо так. Зберігаємо мариновані помідори із зеленню у прохолодному місці. Приємною вам дегустації взимку!