Мариновані помідори – чудове доповнення до м'ясних страв, у тому числі – до шашликів. У моїх запасниках є чудовий покроковий рецепт маринованих помідорів швидкого приготування, який допоможе вам у будь-який час. Достатньо кілька годин, щоб урізноманітнити дружнє застілля чудовою закускою. Апетитні мариновані помідори швидкого приготування – страва, що розпалює ваш апетит! Готуйте із задоволенням!
Інгредієнти
- Помідори: 400 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Часник: 3 зубчики
- Петрушка: 1 гілочка
- Перець гострий: 2 кільця
- Цукор: 1 ст. ложка
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Олія рослинна: 20 мл
- Оцет 9%: 1,5 ст. ложки
Приготування
Ось інгредієнти, які потрібно підготувати для швидкого маринування помідорів. Цибулю та часникові зубки очищаємо від лушпиння. Промиваємо петрушку (можна замінити кропом) та помідори. Відміряємо олію, оцет, спеції.
Для рецепту краще взяти пружні помідори, невеликого розміру. Нарізаємо їх для маринування у формі гуртків завтовшки приблизно 0,5 см. Нарізку перекладаємо в контейнер або скляну тару (миску).
Доповнюємо заготовку з помідорів цибулею, подрібненою півкільцями. Приєднуємо часникові зубки (можна їх розрізати навпіл) та шматочки гострого перчика без насіння.
Доречною буде у маринованій заготівлі та зелень. Додаємо до інгредієнтів листочки петрушки.
Різноманітний інгредієнти спеціями – цукром і сіллю. На цьому ж кулінарному етапі вливаємо столовий оцет та олію.
Тару з помідорами щільно закриваємо кришкою. Заготівлю струшуємо і відправляємо в холодне місце на кілька годин. Цього часу цілком достатньо, щоб помідорні кільця промаринувалися.
Частуйтесь на здоров'я!