Солоний оселедець, мабуть, є найпопулярнішою закусочною стравою. Щоб покращити смакові якості оселедця, пропоную замаринувати її разом із цибулею та оцтом. Виходить у результаті чудовий рибний делікатес! Домашня маринована оселедець з цибулею та оцтом прикрасить ваше святкове застілля, гості точно не залишаться байдужими до такої закуски.
Інгредієнти
- Оселедець: 1 шт. (Солона)
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Вода: 0,75 ст.
- Оцет 9%: 25 мл
- Лист лавровий: 1 шт.
- Перець чорний (горошком): 4 шт.
- Олія рослинна: 0,5 ст. ложки
- Сіль: 1 щіпка
- Цукор: 0,75 ст. ложки
Приготування
Для маринування солоного оселедця підготуємо інгредієнти за списком.
Приготуємо насамперед маринад для рибки. У маленьку каструльку або ковшок всипаємо цукровий пісок і трохи солі. Додаємо перець горошком та лавровий лист.
Спеції заливаємо водою, доводимо на плиті до кипіння. Проварюємо маринад протягом 2 хвилин. Знімаємо ковшик з вогню, вливаємо олію та столовий оцет. Перемішуємо та повністю остуджуємо приготований маринад.
Поки маринад остуджується, підготуємо цибулю та оселедець. Очищаємо цибулю. Шинкуємо його у формі тонких напівкілець.
Солону рибку потрошимо, обробляємо на філе. Нарізаємо філе оселедця невеликими шматочками.
Нарізку з оселедця та цибулі укладаємо в скляну банку, чергуючи шари.
Заготівлю з оселедця та цибулі заливаємо холодним маринадом. Банку накриваємо кришкою та прибираємо в холодильник на 12 годин.
Смачна маринована оселедець з цибулею та оцтом готова. Приступаємо до дегустації, частуйте! Смачного!