Мало знайдеться обивателів, які не любили б домашні млинці. Така випічка, в принципі, не може набриднути, адже існує безліч способів її приготування. Я пропоную вам покроковий рецепт млинців з капустою, які підійдуть як ситна страва для трапези.
Млинці для фарширування можна спекти за улюбленим рецептом, головне, щоб вони були тонкими. Підійдуть млинці на окропі та яйцях, млинці без молока на окропі, млинці на молоці та сметані, швидкі млинці на кефірі та інші. Начинка – це капуста, томлена на сковороді разом з морквою та цибулею. Приступаємо до приготування.
Інгредієнти
- Млинці: 10 шт.
- Капуста білокачанна: 250 г
- Морква: 0,5 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки (+ для обсмажування млинців)
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Готуємо продуктовий набір для блюда. Млинці я посмажила заздалегідь. У цьому рецепті увагу приділимо начинці та фаршуванні.
З качана знімаємо поверхневі листи і тонко шаткуємо капусту дрібними стрічками. Заготівлю з капусти перекладаємо в олію, прогріту на сковороді.
Морквину для подрібнюємо начинки за допомогою середньої тертки. Цибулю ріжемо дрібними шматочками. Нарізку із овочів переправляємо до капусти.
Склад начинки перемішуємо, приправляючи до смаку сіллю і меленим перцем. Можна додати своїх улюблених спецій та приправ.
Іноді перемішуючи інгредієнти на сковороді, томимо їх до готовності протягом приблизно 15-20 хвилин. Якщо капуста не дуже соковита, можна додати трохи кип'яченої води. Готову начинку остудити.
Приступаємо до фаршування. На один бік млинця укладаємо начинку. Згортаємо млинець у формі конверта. Вчиняємо так з усіма млинцями.
Млинці прийнято подавати «з запалу-з жару», тому після фарширування підігріємо млинці на сковороді з кожного боку до легкої скоринки.
Млинці, фаршировані соковитою капустяною начинкою, виготовлені. Приємного всім перекушування!