Млинці – це національна російська випічка. Я думаю, що це твердження можна ухвалити без сумніву. Існує безліч рецептів млинців, серед яких особливу кулінарну нішу займає випічка із дріжджами.
Ось покроковий рецепт дріжджових млинців на молоці, з тонкощами приготування яких я і ділюся з вами.
Інгредієнти
- Молоко: 2 ст.
- Борошно пшеничне: 1 ст.
- Яйце куряче: 2 шт.
- Дріжджі швидкодіючі сухі: 4 г
- Цукор: 1,5 ст. ложки
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Олія рослинна: скільки потрібно (для смаження)
Приготування
Вимірюємо в потрібній кількості зазначені продукти.
У глибокий посуд просіюємо борошно пшеничне. Додаємо до сипучого інгредієнта сухі дріжджі, перемішуємо.
Доповнюємо борошно з дріжджами цукровим піском та сіллю. Кількість солодкого інгредієнта дозволяється варіювати у більший чи менший бік на ваш смак. Ще раз перемішуємо інгредієнти.
Займемося курячими яйцями. Вміст виливаємо в окрему миску та перемішуємо віночком до однорідного складу. Яєчну суміш переливаємо в муку.
Додаємо до інгредієнтів свіже коров'яче молоко, яке на момент реалізації рецепта має бути у теплому стані.
Перемішуємо інгредієнти до отримання млинця, в якому відсутні борошняні грудочки. Це тісто не вимагає тривалого бродіння, тому достатньо залишити його в теплі всього на годинку.
Поверхню сковороди змащуємо олією. Встановлюємо нагрівання плити ближче до середньої. Коли сковорода розжариться, можна розпочати смаження млинців. З кожного боку випікаємо млинець до утворення ніжного рум'янцю.
Зі сковороди переносимо млинець на тарілку. Складаємо готові млинці чаркою. Як ви подаватимете дріжджові млинці на молоці — вибір за вами. Їх можна доповнити солодким варенням, джемом або змастити розтопленим вершковим маслом. Підійде й сметана. Приємного вам апетиту!