Я думаю, багатьом подобаються млинці, тісто для яких замішується на молоці. Якщо напій відсутній, можна замінити його сухим молоком. У моїх кулінарних запасниках я завжди тримаю цей продукт, який часто мене рятує, тим більше, що він зберігається значно довше звичайного свіжого молока.
Домашні млинці на сухому молоці з яйцями виходять смачними, подати їх можна до сніданку з порцією згущеного молока або меду.
Інгредієнти
- Молоко сухе: 2,5 ст. ложки
- Яйце куряче: 1 шт.
- Вода: 400 мл
- Борошно пшеничне: 1 ст.
- Цукор: 1,5 ст. ложки
- Сіль: 1/3 ч. ложки
- Сода харчова: 1/3 ч. ложки
- Оцет: 0,5 ч. ложки
- Олія рослинна: для смаження
Приготування
Вимірюємо потрібні інгредієнти, представлені у списку.
У глибоку ємність просіваємо пшеничне борошно. Приєднуємо до борошна цукровий пісок, сіль|соль|. Всипаємо порцію сухого молока.
У сипучу суміш вливаємо склянку теплої води. Орієнтовна температура рідини 40-42 градуси.
Інгредієнти добре замішуємо до одержання густого тіста. Додаємо соду, погашену оцтом.
У густе тісто (як на оладки) розбиваємо куряче яйце. Знову перемішуємо.
Вливаємо порцію теплої води, що залишилася, добре перемішуємо. Консистенція тесту стала рідкою, грудочки відсутні.
Поверхню сковороди-млинці змащуємо олією. На розігріту сковороду вливаємо порцію млинця, рівномірно розподіляючи її. Смажимо з двох сторін гарні млинці. Олією змащуємо сковороду за потребою.
Млинці на сухому молоці приготувалися. Приємного та ситного вам перекушування!