Пропоную до ситного перекушування приготувати тонкі домашні млинці, нафарширувати їх начинкою з ковбаси та сиру, а потім запекти в духовці. Виходять млинці з ковбасою та сиром у духовці дуже смачними, апетитними, соковитими. Такі млинці можна увімкнути і у святкове меню. Для начинки найкраще підійде шинка та будь-який сир твердих сортів.
Інгредієнти
- Яйце куряче: 2 шт.
- Молоко: 2 склянки
- Борошно пшеничне: 1 склянка
- Цукор: 1 ст. ложка
- Сіль: 1 ч. ложка
- Олія рослинна: 2 ст. ложки (+ для змащування сковороди)
- Шинка: 200 г
- Сир твердий: 100 г
- Майонез: 2 ст. ложки
Приготування
Щоб приготувати в духовці млинці з ковбасою та сиром, візьмемо потрібні продукти. Молоко має бути теплим.
У широку миску розбиваємо курячі яйця. Всипаємо до них сіль та цукровий пісок. Інгредієнти ручним віночком перемішуємо до однорідного складу.
У яєчну суміш вливаємо вказану кількість теплого молока. Перемішуємо.
У масу, що вийшла, просіюємо порціями борошно, перемішуємо до отримання в міру рідкого тіста.
У млинцеве тісто відразу вливаємо олію. Перемішуємо, залишаємо тісто хвилин на 10-15 у спокої. За цей час зробимо начинку для млинців.
Ковбасу нарізаємо маленькими кубиками. Сир подрібнюємо великою теркою. До ковбаси та сиру додаємо майонез та перемішуємо. Начинка готове.
Оптимально прогріваємо змащену олією поверхню сковороди. Вливаємо порцію млинця і смажимо млинці приблизно по хвилині з кожного боку. Далі на кожен млинець поміщаємо по столовій ложці начинки.
Млинці згортаємо у формі конверта. Нафаршировані млинці укладаємо на лист, який відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 10 хвилин.
Домашні млинці з ковбасою та сиром у духовці вийшли смачними, ситними, апетитними. Відразу подаємо їх до столу. Частуйтесь!