Морквяно-картопляні оладки на сковороді

Рецепт дуже легкий. Картопля доповнена подрібненою цибулею, яйцем, борошном, меленими спеціями. Основу дозволяється доповнювати свіжою зеленню.

Навіть із найпростіших та найдешевших інгредієнтів можна приготувати чудовий ситний сніданок. Я, наприклад, часто для своїх домочадців роблю морквяно-картопляні оладки, які легко приготувати. Коренеплоди доповнені подрібненою цибулею, яйцем, борошном, меленими спеціями.

Мій покроковий рецепт морквяно-картопляних оладок має на увазі можливість його змінювати, щоб варіювати смакові якості страви. Морквяно-картопляну основу для оладок дозволяється доповнювати свіжою зеленню, своїми улюбленими меленими спеціями.

Готувати морквяно-картопляні оладки будемо на сковороді. Потрібна також робоча широка миска, терка, ложка, лопатка для перевертання.

Інгредієнти

  • Морква: 1 шт. (Середня)
  • Картопля: 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Борошно: 2 ст. ложки
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за перевагою
  • Олія рослинна: 30 мл

Приготування

Для рецепту готуємо потрібні інгредієнти за списком. Морквину та бульбоплоди очищаємо тонко. З цибулини видаляємо лушпиння.

Для подрібнення вибираємо тертку, у якої середні осередки. Морквину натираємо відразу в робочу миску.

Аналогічним кулінарним способом подрібнення користуємося і для картоплі.

А ось цибулину можна або дрібно нарізати шматочками, або також натерти — кому, як подобається.

Доповнюємо подрібнені овочі пшеничним борошном. До речі, цілком пшеничне борошно можна замінити борошном іншого сорту: житнього, вівсяного.

Вбиваємо до інгредієнтів куряче яйце.

Кидаємо в овочеву масу сіль на свій смак, присмачуємо улюбленими та відповідними меленими спеціями. Я використовувала готову приправу для картопляних страв.

Між собою інгредієнти добре перемішуємо. Основа з моркви та картоплі для смаження оладок готова. Відразу ж приступаємо до приготування оладок на сковороді.

Прогріваємо олію в сковороді. Морквяно-картопляне тісто викладаємо за допомогою ложки на сковороду. Смажимо доти, доки з нижнього боку не з'явиться скоринка, а потім перевертаємо. Щоб видалити надлишки жиру з морквяно-картопляних оладок, вироби можна викласти після смаження на паперові серветки.

Усім приємного перекушування!