Оладки з кабачка з печерицями

У сезон дозрівання кабачків можна приготувати з них апетитні оладки. Оладки з кабачка з печерицями – відмінний варіант для ситного та швидкого перекушування.

У сезон дозрівання кабачків можна приготувати з них апетитні оладки. Щоб урізноманітнити смак кабачкових оладок додамо до них печериці, попередньо обсмаживши гриби разом цибулею на сковороді. Такі оладки з кабачка з шампіньйонами до столу краще запропонувати одразу, поки вони гарячі, разом із сметаною. Відмінний варіант для ситного та швидкого перекушування!

Інгредієнти

  • Кабачок: 400 г (очищений)
  • Печериці свіжі: 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Борошно пшеничне: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Часник сушений: 0,5 ч. ложки
  • Олія рослинна: скільки потрібно

Приготування

Підготуємо для кабачкових оладок потрібні продукти. Кабачок очищаємо від насіння, тонко зрізаємо шкірку. Очищаємо цибулю. Гриби промиваємо, обсушуємо на паперовому рушнику.

Нарізаємо цибулю дрібними шматочками. Викладаємо його на сковороду в розігріту олію (2 ст. ложки). Додаємо до цибулі подрібнені шматочками гриби. Обсмажуємо спільно цибулю та печериці до випаровування рідини. Охолоджуємо цибульно-грибну заготівлю.

Кабачок подрібнюємо за допомогою терки з великими осередками. Масу, що вийшла, обов'язково віджимаємо від соку і кладемо в широку миску.

У кабачкову масу розбиваємо яйце, всипаємо борошно пшеничне. Перемішуємо інгредієнти.

Гриби з цибулею перекладаємо в кабачкове пюре, що вийшло. Солимо за смаком інгредієнти та перчимо.

Добре перемішуємо вміст у мисці. Кабачкова основа для оладок на сковороді готова.

Вливаємо в сковороду олію і добре її розігріваємо. Кабачкове тісто з грибами викладаємо на сковороду за допомогою столової ложки. Смажимо кабачкові оладки з кожного боку приблизно по 3 хвилини до утворення рум'яної золотистої скоринки.

Пригощайтеся на здоров'я смачними оладками з кабачка з печерицями!