Перець – часто використовується овоч для приготування смачних заготовок на зиму. Пропоную з перцю з додаванням цибулі зробити апетитний різносол, який підійде до святкового гуляння. Такий перець із цибулею на зиму можна подавати як самостійну закуску або урізноманітнити їм подачу м'ясних страв.
Запропонована кількість інгредієнтів розрахована на баночку об'ємом 0,5 л. Банк обов'язково простерилізуйте, а кришку до неї прокип'ятіть.
Інгредієнти
- Солодкий болгарський перець: 3 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Часник: 1 зубчик
- Перець чилі: 2 кільця
- Петрушка: 2 гілочки
- Вода: 300 мл
- Оцет 9%: 1 ст. ложка
- Олія рослинна: 1 ст. ложка
- Сіль: 1 ч. ложка
- Цукор: 1 ст. ложка
- Перець горошком: 3-4 шт.
- Перець запашний: 2 шт.
Приготування
Підготуємо необхідні інгредієнти для зимової заготівлі.
Очищаємо цибулю, подрібнюємо її у формі невеликих напівкілець.
Солодкий болгарський перець будь-якого кольору очищаємо від насіння, розрізаємо навпіл, а потім подрібнюємо невеликими смужками.
У стерилізовану банку кладемо часник, подрібнений пластинками. Додаємо гілочки петрушки та пару кілець перцю чилі.
Укладаємо в банку шарами перець і цибулю, чергуючи їх.
Для маринаду в киплячу воду додаємо цукор, сіль та перець горошком. Вливаємо олію. Проварюємо вміст пари хвилин, наприкінці вливаємо оцет і знімаємо маринад з вогню. Гарячий маринад переливаємо у банку.
Банку із заготівлею накриваємо кришкою і ставимо в каструлю, на дно якої постеліть тканинну серветку. Вливаємо гарячу воду і після закипання стерилізуємо перець із цибулею 25 хвилин.
Акуратно дістаємо банку та закручуємо її кришкою. Заготівлю перевертаємо догори дном і укутуємо ковдрою. Повністю остудити банку, а для зберігання потім переносимо в комору.
Смачних вам заготовок на зиму!