Пісні картопляні драники

Багато хто любить картопляні оладки. Щоправда, іноді така страва «зашкалює» калорійність. Порятунком у цій ситуації стануть пісні картопляні драники.

Багато хто любить оладки, виготовлені з картоплі. Щоправда, іноді така страва «зашкалює» калорійність. Порятунком у цій ситуації стануть пісні картопляні драники із зеленню. Їх можна запропонувати і для пісного меню.

Щоб простий випічці надати «родзинку», до складу тіста для пісних драників ми додамо свіжу зелену цибулю. Такі пісні картопляні драники запропонувати до столу можна одразу зі сковороди, але й у вже охолодженому вигляді вони чудові.

Інгредієнти

  • Картопля: 3 шт.
  • Цибуля зелена: 5-6 пір'я
  • Борошно пшеничне: 2 ст. ложки
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Чорний перець – мелений: щіпка
  • Сіль за смаком
  • Олія рослинна: 2-3 ст. ложки

Приготування

Беремо потрібні продукти. Бульбоплоди і цибулю очищаємо. Пір'я свіжої зеленої цибулі промиваємо.

Картоплю та цибулю нарізаємо на порційні шматочки, які поміщаємо в чашу подрібнювача.

Включаємо подрібнювач, доводимо інгредієнти до однорідного складу. До речі, якщо подрібнювач відсутній, то вам помічники — звичайна терка. Використовуйте бік із дрібними осередками.

Отриману основу для картопляних драників викладаємо у відповідний посуд. Масу солимо на свій смак і перчимо.

Пір'я зеленої цибулі (підійде й інша зелень) дрібно рубаємо кільцями. Зелену нарізку перекладаємо у миску. Підсипаємо борошно пшеничне.

Вміст у мисці добре перемішуємо. Тісто для картопляних драників готове.

Сковороду заповнюємо олією. Налаштовуємо помірне нагрівання плити. Картопляне тісто викладаємо на дно сковороди столовою ложкою, формуючи круглі або овальні оладки. Обсмажуємо картопляні драники до утворення з кожного боку рум'яної піджаристої скоринки.

Рекомендується після процесу обсмажування помістити пісні драники на паперові рушники, які вберуть у собі зайвий жир.

Приємного вам апетиту!