Пісний тушкований картопля з овочами

Пропоную згасити картопля з морквою, цибулею, болгарським перцем та помідором. Пісна тушкована картопля з овочами виходить ситною, смачною і апетитною.

З картоплі можна приготувати велику кількість найрізноманітніших страв. Цей продукт харчування чудово поєднується з безліччю інгредієнтів, наприклад, з овочами. Пропоную згасити картопля з морквою, цибулею, болгарським перцем та помідором. У рецепті не використовується м'ясо, але пісна тушкована картопля з овочами виходить ситною, смачною і апетитною. Така страва урізноманітнить буденний раціон усієї родини.

Інгредієнти

  • Картопля: 600 г
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Солодкий болгарський перець: 1 шт.
  • Помідори: 1 шт.
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Вода кип'ячена: скільки потрібно
  • Зелень свіжа: за бажанням

Приготування

Для гасіння картоплі беремо інгредієнти за списком. Очищаємо картоплю, цибулю, моркву, перець. Овочі ополіскуємо.

Морквину нарізаємо тонкими півкільцями. Ріпчасту цибулю шаткуємо кубиком. У каструлі (сотейнику або глибокій сковороді) прогріваємо олію. Закладаємо нарізку з моркви та цибулі. Періодично перемішуючи, пасеруємо овочі 2-3 хвилини.

Помідор нарізаємо кубиком, а солодкий болгарський перець – смужками. Завантажуємо інгредієнти у каструлю. Продовжуємо спільну обсмажування ще 3-4 хвилини.

У каструлю до овочевих інгредієнтів додаємо картопля, яку потрібно нарізати великим кубиком.

Інгредієнти в каструлі заливаємо кип'яченою водою так, щоб вона покрила картоплю, але не повністю. Вміст солимо і перчимо на власний смак.

Каструлю накриваємо кришкою, зменшуємо нагрівання плити. Гасимо картоплю з овочами близько 35-40 хвилин. Перемішувати не потрібно.

Тушковану картоплю після закінчення гасіння доповнюємо нарізкою із зелені.

Пісний картопля з овочами готовий. Всім смачного!