З картоплі можна приготувати велику кількість найрізноманітніших страв. Цей продукт харчування чудово поєднується з безліччю інгредієнтів, наприклад, з овочами. Пропоную згасити картопля з морквою, цибулею, болгарським перцем та помідором. У рецепті не використовується м'ясо, але пісна тушкована картопля з овочами виходить ситною, смачною і апетитною. Така страва урізноманітнить буденний раціон усієї родини.
Інгредієнти
- Картопля: 600 г
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Солодкий болгарський перець: 1 шт.
- Помідори: 1 шт.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Вода кип'ячена: скільки потрібно
- Зелень свіжа: за бажанням
Приготування
Для гасіння картоплі беремо інгредієнти за списком. Очищаємо картоплю, цибулю, моркву, перець. Овочі ополіскуємо.
Морквину нарізаємо тонкими півкільцями. Ріпчасту цибулю шаткуємо кубиком. У каструлі (сотейнику або глибокій сковороді) прогріваємо олію. Закладаємо нарізку з моркви та цибулі. Періодично перемішуючи, пасеруємо овочі 2-3 хвилини.
Помідор нарізаємо кубиком, а солодкий болгарський перець – смужками. Завантажуємо інгредієнти у каструлю. Продовжуємо спільну обсмажування ще 3-4 хвилини.
У каструлю до овочевих інгредієнтів додаємо картопля, яку потрібно нарізати великим кубиком.
Інгредієнти в каструлі заливаємо кип'яченою водою так, щоб вона покрила картоплю, але не повністю. Вміст солимо і перчимо на власний смак.
Каструлю накриваємо кришкою, зменшуємо нагрівання плити. Гасимо картоплю з овочами близько 35-40 хвилин. Перемішувати не потрібно.
Тушковану картоплю після закінчення гасіння доповнюємо нарізкою із зелені.
Пісний картопля з овочами готовий. Всім смачного!