Для сімейного чаювання пропоную спекти в духовці пиріг. Тісто для нього замісимо, використовуючи вершкове масло. Як начинку візьмемо варення або джем. Насолода повинна бути густою. Вітається варення з ягодами чи фруктами. Домашній пісочний пиріг з варенням у духовці готувати просто, а виходить він чудовим!
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 250 г
- Яйце куряче: 1 шт.
- Сіль: 1 щіпка
- Цукор: 50 г
- Олія вершкове: 120 г
- Варення: 5-6 ст. ложок (густе або джем)
Приготування
Підготуємо для рецепта представлені інгредієнти. Зверніть увагу, що масло повинно бути розм'якшеним. Щоб воно стало м'яким, заздалегідь дістаньте продукт із холодильника та залиште у теплому місці.
У відповідну миску перекладаємо м'яку олію. Розбиваємо до нього яйце, всипаємо цукор та дрібку солі.
Звичайною столовою вилкою інгредієнти перемішуємо, щоб вони добре з'єдналися між собою.
До складу, який у нас вийшов, додаємо борошно, що просіює.
Борошно втручаємо в м'яку вершкову масу. На виході виходить пісочне тісто, яке не липне до долоні.
Тісто розрізаємо на 2 частини, одна з яких приблизно вдвічі більше за іншу. Великий шматок тіста розгортаємо на припорошеній мукою|борошном| поверхні в круглий пласт. Це — основа пирога. Укладаємо його в змащену форму.
На основу пирога викладаємо густе варення чи джем, розрівнюємо його.
З частини тесту, що залишилася, зробимо верх пирога. Для цього відщипуємо від тіста дрібні шматочки та викладаємо їх на поверхні начинки.
Форму із заготівлею пісочного пирога завантажуємо в розігріту до 180 градусів піч на 30-35 хвилин.
Пісочний пиріг з начинкою з варення остудити, потім розрізати на шматочки і подати до столу. Приємного чаювання!