Якщо у вас є мультиварка, пропоную скористатися технікою, щоб приготувати смачний і ситний плов. Як м'ясний інгредієнт для плову візьмемо свинячу грудинку. Бажано, щоб це був шматок із м'ясними прошарками. Такий плов у мультиварці виходить м'яким, середньої в'язкості, дуже смачним. Готувати плов зі свинячою грудинкою в мультиварці просто, приступаємо.
Інгредієнти
- Грудинка свиняча: 300 г
- Рис: 2 мультисклянки
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Часник: 1 головка
- Приправа для плову: 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
- Вода: 5 мультистаканів
Приготування
За переліком для рецепту підготуємо потрібні продукти. Очищаємо морквину та цибулю. Добре промиваємо під проточною водою свинячу грудинку. Шкірку заздалегідь зрізаємо. Приправу для плову я використовувала вже готову, але її можна зібрати самостійно, включивши до складу мелені перці, куркуму, зіру, барбарис.
Вибираємо на дисплеї мультиварки програму смаження. Вливаємо олію. Поки олія розігрівається, морквину натрьом, а цибулю подрібнимо невеликими шматочками. Заготівлю з овочів перекладаємо в чашу мультиварки в гарячу олію. Періодично перемішуючи овочі, пасеруємо їх протягом 5 хвилин.
Грудинку нарізаємо невеликими брусочками. Нарізку з грудинки перекладаємо до овочів.
Вміст перемішуємо. Обсмажуємо грудинку із овочами наступні 10 хвилин. Іноді інгредієнти перемішуємо.
Обсмажену свинячу грудинку та овочі доповнюємо рисом. Всипаємо потрібну порцію рису, розрівнюємо поверхнею. На смак інгредієнти солимо, кидаємо приправу для плову.
Заливаємо інгредієнти теплою кип'яченою водою.
Під водою обполіскуємо голівку часнику, ставимо її цілком у центр.
Мультиварку закриваємо кришкою. Включаємо програму "рис". Якщо такої програми немає, вибираємо програму «гасіння». Час встановлюємо на 1:00. Готуємо до звукового сигналу.
Смачний та ситний плов у мультиварці зі свинячою грудинкою готовий. Всім смачного!