Плов зі свининою в казані на плиті

Домашній плов зі свининою в казані на плиті виходить з насиченим смаком завдяки використанню спецій та часнику. Ось подробиці приготування.

Приготувати смачну і ситну підлогу можна в казані на плиті. Як м'ясний складник цієї апетитної страви для всієї родини використана м'якоть свинини. М'ясо доповнимо нарізкою з моркви та цибулі. Домашній плов зі свининою в казані на плиті виходить з насиченим смаком завдяки використанню спецій та часнику. Ось подробиці приготування.

Інгредієнти

  • Свинина: 400 г (м'якоть)
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Рис пропарений: 1 ст.
  • Часник: 1 головка
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Приправа для плову: 1 ч. ложка
  • Вода: скільки потрібно

Приготування

Візьмемо для приготування плову запропоновані інгредієнти. Очищаємо моркву та цибулю. Часник залишаємо повністю, потрібно його тільки ополоснути під холодною водою. Промиваємо та обсушуємо паперовими рушниками свинину.

У казан наливаємо олію. Свинину нарізаємо невеликими кубиками. Нарізку з м'яса перекладаємо у гарячу олію. Обсмажуємо шматочки свинини, періодично перемішуючи до появи легкої скоринки.

Моркву для плову нарізаємо брусочками. Цибулю ріпчасту шаткуємо у формі чверть кілець. Овочеву заготівлю перекладаємо в казан до м'яса і продовжуємо обсмажувати протягом 5 хвилин.

Вміст у казані за смаком присмачуємо сіллю та чорним меленим перчиком. Всипаємо готову приправу для плову (або збираємо її самостійно з відповідних спецій – зіра, барбарис, куркума тощо). Перемішуємо м'ясо та овочі зі спеціями, томимо ще 1 хвилину.

У центр обсмаженого з овочами м'яса ставимо цілу голівку часнику. Заливаємо інгредієнти водою так, щоб вона покрила свинячі шматочки практично повністю.

Котел накриваємо кришкою. Томимо свинину з овочами 30 хвилин.

Рис промиваємо холодною водою. Викладаємо рис одним шаром на м'ясо. Часник залишаємо у казані.

Інгредієнти в казані заливаємо водою так, щоб вона була вищою за рівень рису на 1,5 см.

Накриваємо казан кришкою, трохи зменшуємо нагрівання плити. Томимо рис зі свининою у казані приблизно 30-35 хвилин.

Рекомендується настояти плов у казані перед подачею на стіл протягом 10 хвилин. Можна накрити казан теплим рушником. Пригощаємось смачним пловом зі свининою. Всім смачного та ситного перекушування!