Посикунчики з фаршем

Посікунчики – випічка, популярна на Уралі. Ось перевірений мною покроковий рецепт посікунчиків з фаршем, які будуть доречні для ситного перекушування.

Посикунчики – випічка, яка популярна на Уралі. На вигляд, способу готування і випікання посікунчики одночасно схожі на пиріжки, чебуреки і смажені пельмені (вареники). Ось перевірений мною покроковий рецепт посікунчиків з фаршем, які будуть доречні для ситного перекушування. Фарш можна використовувати з будь-якого сорту м'яса, зокрема курячого.

Для тесту

  • Борошно пшеничне: 2,5 ст.
  • Вода тепла: 200 мл
  • Сіль: 1 ч.ложка
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки

Для начинки

  • Фарш м'ясний: 400 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком

Додатково

  • Олія рослинна: скільки потрібно (для смаження)

Приготування

Готуємо потрібні продукти для смаження посікунчиків.

У відповідну ємність просіваємо пшеничне борошно. Доповнюємо борошно сіллю та порцією рослинної олії.

У борошно цівкою вливаємо теплу воду, починаємо заміс тіста. Готове тісто накриваємо тканинним рушником.

Для приготування начинки нарізаємо шматочками цибулю.

Цибулеву нарізку перекладаємо у розморожений м'ясний фарш. Інгредієнти солимо до смаку, перчимо. Ретельно перемішуємо. Начинка для посікунчик готова.

Тісто, поділивши на 3-4 шматки, розкочуємо в тонкі пласти. За допомогою кулінарного кільця чи склянки вирізаємо круглі заготовки. За розміром вони повинні бути схожими на заготовки для вареників.

Розподіляємо начинку на заготовках.

Ліпимо посікунчики так само, як вареники. Краї можна оформити кіскою, мені зручніше щільно зафіксувати їх вилкою.

У сковороду вливаємо олію і розігріваємо її. Процес смаження посікунчиків схожий на приготування чебуреків.

Викладаємо зі сковороди посікунчики на паперові серветки, щоб видалити зайву олію.

Подавати посікунчики до столу можна з соусом. Приємного та ситного вам перекушування!