Ароматний, ніжний та апетитний пиріг просто приготувати, використовуючи готове листкове тісто. Застосування магазинного напівфабрикату заощадить ваш час, а сама випічка порадує смаком та зовнішнім виглядом. Давайте зробимо пиріг із сиром із листкового тіста, який стане чудовим доповненням до чашки чаю чи кави. До речі, така випічка замінить хліб, а ще його можна взяти як перекушування на роботу або на пікнік.
Начинка – подрібнений сир твердих сортів. Якщо під рукою є шинка, зелень, відварена курка, то сміливо додавайте їх у начинку – не обмежуйте себе у смакових уподобаннях!
Інгредієнти
- Тісто листкове: 250 г (безрізкове)
- Сир твердий: 130 г
- Яйце куряче: 1 шт.
- Кунжут: 1 ч. ложка
- Борошно пшеничне: 1 ч. ложка
Приготування
Візьмемо для рецепту листкового пирога потрібні продукти. Тісто слід розморозити за кімнатної температури. У мене пішло дві години на розморожування.
Оскільки з тестом для пирога нам поратися не потрібно, почнемо приготування випічки з начинки. Подрібнюємо його, скориставшись теркою.
Злегка припорошуємо поверхню столу борошном. Кладемо пласт тіста і розрізаємо його на 3 смужки (однакові за розміром).
Заготівлі зі смужок розкочуємо, причому працювати качалкою потрібно тільки в одному напрямку.
Подрібнений сир розподіляємо на смужках. Защипуємо туго краю. На заготовках для пирога не повинно залишитися проміжків, щоб сир не витік при випіканні.
Почнемо збирання сирного пирога. Відповідну форму змащуємо шматочком олії. Беремо одну смужку та згортаємо у формі спіралі. Шов має бути знизу.
Центр пирога обертаємо смужками, що залишилися. Виходить пиріг, який часто називають «равликом».
Залишилося лише змастити нашу заготовку пирога яйцем, яке потрібно збити вилкою. Рекомендую використовувати для змащування кулінарний пензлик. Змащений пиріг посипаємо кунжутом.
Завантажуємо пиріг у розігріту до 180 градусів пічку. Тримаємо його там приблизно 25 хвилин. Поверхня сирного пирога стане золотистим відтінком.
Апетитний сирний пиріг із листкового тіста приготувався! Приємного перекушування!