Пропоную вам до святкових посиденьок приготувати закуску нашвидкуруч. Незважаючи на те, що у складі звичайні прості інгредієнти, страва виходить смачною та пікантною. Ось покроковий рецепт рулету з лаваша з огірком і морквою по-корейськи, який можна подати до столу в холодному вигляді, гарячому, підрум'янивши на сковороді гриль. Рецепт є базовим і його можна доповнити, наприклад, копченою куркою чи ковбасою.
Інгредієнти
- Тонкий лаваш – великий: 1 шт.
- Морква по-корейськи: 100 г
- Огірок свіжий: 1 шт.
- Майонез: 1 ст. ложка
- Сир твердий: 50 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Зелень свіжа: 2 гілочки
Приготування
Підготуємо за списком необхідні інгредієнти. Не обов'язково використовувати майонез, його можна замінити сметаною або натуральним йогуртом.
На поверхні столу розстеляємо тонкий лаваш. Одну сторону виробу змащуємо майонезом. На смак присолюємо і перчимо, додаємо подрібнену зелень. Можна взагалі спеції не використовувати, орієнтуйтеся на смак пікантної корейської моркви.
На змащену поверхню лаваша поміщаємо рівним шаром корейську морквину.
Добре промиваємо огірок, обтираємо його та зрізаємо кінчики. Нарізаємо огірок у формі соломки. Огіркову заготовку викладаємо на морквяний шар.
За допомогою терки подрібнюємо сир. Сирну стружку викладаємо поверх огіркового ряду.
Акуратно «ховаємо» начинку всередині лаваша, згорнувши його у формі рулету. Краї слід підігнути всередину.
Розігріваємо поверхні сковороди гриль. Я не змащувала її, а поклала рулет і підрум'янила його з кожного боку по 1,5-2 хвилини.
Рулет з лаваша з огірком та морквою по-корейськи перед подачею нарізаємо порційно. Приємного перекушування!