Рис та м'ясо – популярні інгредієнти для приготування багатьох страв. Пропоную із цих продуктів зробити смачну страву в духовці, використовуючи горщики. Виходить рис із м'ясом у горщиках у духовці ситним, смачним, апетитним. До речі, як м'ясний інгредієнт підійде будь-яке м'ясо, я віддала перевагу свинині. Добре поєднується з рисом курка, індичка. А от якщо хочете готувати з яловичиною, то шматочки м'яса краще заздалегідь замаринувати. Кількість інгредієнтів вказана для 2 невеликих горщиків.
Інгредієнти
- Свинина: 250 г (м'якоть)
- Рис пропарений: 140 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Морква: 1 шт.
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Часник: 2 зубчики
- Вода кип'ячена: скільки потрібно
Приготування
Для рецепту візьмемо вказані інгредієнти. М'ясо промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовими серветками. Очищаємо моркву, цибулю, часник.
Свинину нарізаємо невеликими шматочками. У сковороду вливаємо олію. Коли воно прогріється, викладаємо на сковороду шматочки м'яса і смажимо на сильному вогні 5 хвилин. Періодично м'ясні шматочки перемішуємо.
Моркву та цибулю нарізаємо маленькими шматочками. Додаємо овочі на сковороду до м'яса і продовжуємо інгредієнти обсмажувати разом ще 5 хвилин.
Обсмажені м'ясні шматочки та овочі викладаємо зі сковороди у горщики.
Додаємо до свинини в горщик пропарений рис. За смаком солимо і перчимо.
Інгредієнти в горщиках заливаємо кип'яченою водою з розрахунку 1:2, зверху кладемо зубчик часнику.
Закриваємо горщики кришками і відправляємо в духовку, прогріту до 200 градусів. Запікаємо м'ясо з рисом у горщиках приблизно 25-30 хвилин.
Смачний рис з м'ясом подаємо на стіл за бажанням у горщиках. Склад страви можна урізноманітнити свіжою зеленню. Всім смачного!