Рис з мясом у горщиках у духовці

Пропоную з рису та м'яса зробити смачну страву в духовці, використовуючи горщики. Виходить рис із м'ясом у горщиках у духовці ситним, смачним, апетитним.

Рис та м'ясо – популярні інгредієнти для приготування багатьох страв. Пропоную із цих продуктів зробити смачну страву в духовці, використовуючи горщики. Виходить рис із м'ясом у горщиках у духовці ситним, смачним, апетитним. До речі, як м'ясний інгредієнт підійде будь-яке м'ясо, я віддала перевагу свинині. Добре поєднується з рисом курка, індичка. А от якщо хочете готувати з яловичиною, то шматочки м'яса краще заздалегідь замаринувати. Кількість інгредієнтів вказана для 2 невеликих горщиків.

Інгредієнти

  • Свинина: 250 г (м'якоть)
  • Рис пропарений: 140 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Часник: 2 зубчики
  • Вода кип'ячена: скільки потрібно

Приготування

Для рецепту візьмемо вказані інгредієнти. М'ясо промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовими серветками. Очищаємо моркву, цибулю, часник.

Свинину нарізаємо невеликими шматочками. У сковороду вливаємо олію. Коли воно прогріється, викладаємо на сковороду шматочки м'яса і смажимо на сильному вогні 5 хвилин. Періодично м'ясні шматочки перемішуємо.

Моркву та цибулю нарізаємо маленькими шматочками. Додаємо овочі на сковороду до м'яса і продовжуємо інгредієнти обсмажувати разом ще 5 хвилин.

Обсмажені м'ясні шматочки та овочі викладаємо зі сковороди у горщики.

Додаємо до свинини в горщик пропарений рис. За смаком солимо і перчимо.

Інгредієнти в горщиках заливаємо кип'яченою водою з розрахунку 1:2, зверху кладемо зубчик часнику.

Закриваємо горщики кришками і відправляємо в духовку, прогріту до 200 градусів. Запікаємо м'ясо з рисом у горщиках приблизно 25-30 хвилин.

Смачний рис з м'ясом подаємо на стіл за бажанням у горщиках. Склад страви можна урізноманітнити свіжою зеленню. Всім смачного!