Якщо ви хочете урізноманітнити повсякденний або святковий стіл смачним розносолом, то раджу приготувати салат-асорті з огірками на зиму, який може виступати в ролі самостійної закуски або як додаток до улюбленого гарніру. Така закрутка має багато кулінарних переваг — це і смак, і зовнішній вигляд і простота приготування.
Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить салат у банку об'ємом 0,5 л. Обов'язково скляну тару простерилізуйте, а прокип'ятіть кришку.
Інгредієнти
- Огірок свіжий: 300 г
- Морква: 100 г
- Солодкий болгарський перець: 1 шт.
- Часник: 3 зубчики
- Перець горошком: 10 штук
- Олія рослинна: 80 мл
- Оцет 9%: 2 ст. ложки
- Цукор: 2 ч. ложки
- Сіль: 1 ч. ложка
Приготування
Візьмемо за списком потрібні інгредієнти. Овочі для салату мають бути свіжими, без пошкоджень. Огірки ретельно промиваємо, очищаємо моркву та болгарський перець.
Подрібнення інгредієнтів почнемо з огірків. Нарізаємо огірки довгими брусками.
Солодкий перець болгарський нарізаємо у формі довгих смужок.
Для подрібнення моркви вибираємо терку з великими осередками.
Очищаємо часникові зубки та пропускаємо їх через прес. Часникову масу додаємо до подрібнених овочів. Туди ж всипаємо цукор, сіль, кидаємо горошини перцю.
У овочевий салат вливаємо столовий оцет і олію. Інгредієнти перемішуємо та залишаємо на 3 години. За цей час кілька разів салат потрібно перемішати.
Салат-асорті з овочами з огірками перекладаємо в стерилізовану банку, вливаємо маринад, що утворився.
Банку з салатом ставимо в каструлю, заливаємо гарячою водою (на дно обов'язково постільте тканинну серветку). Салат накриваємо кришкою, чекаємо на закипання. Стерилізуємо заготівлю 20 хвилин.
Банку із салатом щільно закриваємо кришкою. Перевертаємо банку дном вгору і обгортаємо теплим пледом або ковдрою. Як правило, щоб салат охолонув, потрібна доба. Потім охолоджену заготовку переносимо для зберігання комору.
Апетитних та смачних вам заготовок!