Яка б пора року не була за вікном, наш організм потребує свіжих овочів. Благо, готувати страви зі свіжих овочів можна у будь-який час, а не лише у сезон з дозрівання.
Пропоную включити до свого раціону салат, смаковий тон якому ставить корисна червонокачанна капуста. Червону (а за кольором вона фіолетова) капусту ми супроводимо в салаті свіжим огірком, зеленим консервованим горошком, зеленню. Для заправки використовується рафінована соняшникова олія та оцет. Цей салат із червонокачанної капусти з горошком цілком підійде для тих, хто дотримується пісних днів.
Салат хороший і як самостійна страва, і чудово доповнює інші страви як гарнір.
Інгредієнти
- Капуста червонокачанна: 250 г
- Огірок свіжий: 1 шт.
- Горошок консервований: 5 ст. ложок
- Зелень свіжа: за смаком
- Олія рослинна: 4 ст. ложки
- Оцет фруктовий 6%: 1 ст. ложка
Приготування
Беремо потрібні продукти згідно із запропонованим списком. З капусти видаляємо верхні листочки. Огірок та зелень промиваємо.
На обробну поверхню кладемо капусту. Гострим ножем тонко нарізаємо капусту стрічками. Заготовку завантажуємо у миску. Кидаємо трохи солі та перемішуємо.
На черзі – свіжий огірок. Його подрібнимо соломкою разом із шкіркою. Нарізку з огірка перекладаємо до капусти у миску.
Відкриваємо баночку консервованого зеленого горошку. Зціджуємо сік, а потім горошини додаємо до інгредієнтів у миску.
Нарізаємо зелень. У даному рецепті використовується зелена цибуля, але до складу салату підійде і кріп, і петрушка.
Для заправки до подрібнених інгредієнтів вливаємо олію та оцет.
Компоненти капустяного салату перемішуємо. Дегустуємо, при необхідності досолюємо.
Капустяний салат з горошком та огірком готовий! Подаємо на стіл, пригощайтеся на здоров'я!