Салат із червонокачанної капусти з горошком

Пропоную вам урізноманітнити меню корисним та смачним салатом із червонокачанної капусти з горошком. Він гарний як самостійна страва, і як гарнір.

Яка б пора року не була за вікном, наш організм потребує свіжих овочів. Благо, готувати страви зі свіжих овочів можна у будь-який час, а не лише у сезон з дозрівання.

Пропоную включити до свого раціону салат, смаковий тон якому ставить корисна червонокачанна капуста. Червону (а за кольором вона фіолетова) капусту ми супроводимо в салаті свіжим огірком, зеленим консервованим горошком, зеленню. Для заправки використовується рафінована соняшникова олія та оцет. Цей салат із червонокачанної капусти з горошком цілком підійде для тих, хто дотримується пісних днів.

Салат хороший і як самостійна страва, і чудово доповнює інші страви як гарнір.

Інгредієнти

  • Капуста червонокачанна: 250 г
  • Огірок свіжий: 1 шт.
  • Горошок консервований: 5 ст. ложок
  • Зелень свіжа: за смаком
  • Олія рослинна: 4 ст. ложки
  • Оцет фруктовий 6%: 1 ст. ложка

Приготування

Беремо потрібні продукти згідно із запропонованим списком. З капусти видаляємо верхні листочки. Огірок та зелень промиваємо.

На обробну поверхню кладемо капусту. Гострим ножем тонко нарізаємо капусту стрічками. Заготовку завантажуємо у миску. Кидаємо трохи солі та перемішуємо.

На черзі – свіжий огірок. Його подрібнимо соломкою разом із шкіркою. Нарізку з огірка перекладаємо до капусти у миску.

Відкриваємо баночку консервованого зеленого горошку. Зціджуємо сік, а потім горошини додаємо до інгредієнтів у миску.

Нарізаємо зелень. У даному рецепті використовується зелена цибуля, але до складу салату підійде і кріп, і петрушка.

Для заправки до подрібнених інгредієнтів вливаємо олію та оцет.

Компоненти капустяного салату перемішуємо. Дегустуємо, при необхідності досолюємо.

Капустяний салат з горошком та огірком готовий! Подаємо на стіл, пригощайтеся на здоров'я!