Оселедець під шубою – це найвідоміший салат з рибою. Страва, як правило, є листковим салатом, в якому подрібнене філе оселедця «ховається» під рядами відварених коренеплодів. Незмінним завжди залишається верхній шар з буряка. Навіть з такою невеликою кількістю продуктів салат завжди виходить смачним, затребуваним, він не втрачає своєї популярності й донині.
Кожна господиня готує шубу по-своєму. Мені подобається салат шуба з оселедцем та яблуком, з рецептом якого я хочу вас познайомити. Салатна страва виходить соковитою і довго не затримується на столі.
Мій покроковий рецепт салату шуба з оселедцем та яблуком підійде для будь-яких посиденьок, у тому числі святкових.
Зверніть увагу на те, що час приготування вказаний без урахування часу на варіння інгредієнтів.
Інгредієнти
- Філе оселедця: 1 шт.
- Картопля: 2 шт.
- Морква: 1 шт.
- Буряк: 1 шт.
- Яблуко: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Майонез: 3 ст. ложки
- Цукор: 1 ч. ложка
- Оцет: 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
Приготування
Для приготування листкового салату з оселедцем беремо потрібні інгредієнти. Рекомендую заздалегідь відварити картоплю, буряки та морквину. Дані інгредієнти потім остудити та очистити від шкірки.
Реалізацію рецепту почнемо з підготовки цибулі. Подрібнюємо його шматочками, а потім замаринуємо в цукрі з додаванням щіпки солі та оцту.
Починаємо формувати шубу із оселедцем. Натираємо картопля, викладаємо її першим шаром.
Картопляний ряд трохи посолимо і покриємо майонезом.
Розподіляємо по картопляному шару замариновану нарізку з цибулі.
Далі викладаємо шар із подрібненого філе оселедця.
Додаємо на рибний шар кілька крапель майонезу.
Закриваємо оселедцевий шар стружкою із моркви.
На морквяний шар додаємо терте в шкірці яблуко.
Змащуємо яблучний шар майонезом.
Завершальний шар – з буряка. Натираємо її, рівномірно розподіляємо та змащуємо майонезом.
Салат шуба з оселедцем та яблуком перед подачею на стіл повинен настоятися в холодильнику, щоб шари просочилися. Всім смачного!