Салат шуба з оселедцем та яблуком

Кожна господиня готує шубу по-своєму. Мені подобається 🥗 салат шуба з оселедцем та яблуком, з рецептом якого я хочу вас познайомити.

Оселедець під шубою – це найвідоміший салат з рибою. Страва, як правило, є листковим салатом, в якому подрібнене філе оселедця «ховається» під рядами відварених коренеплодів. Незмінним завжди залишається верхній шар з буряка. Навіть з такою невеликою кількістю продуктів салат завжди виходить смачним, затребуваним, він не втрачає своєї популярності й донині.

Кожна господиня готує шубу по-своєму. Мені подобається салат шуба з оселедцем та яблуком, з рецептом якого я хочу вас познайомити. Салатна страва виходить соковитою і довго не затримується на столі.

Мій покроковий рецепт салату шуба з оселедцем та яблуком підійде для будь-яких посиденьок, у тому числі святкових.

Зверніть увагу на те, що час приготування вказаний без урахування часу на варіння інгредієнтів.

Інгредієнти

  • Філе оселедця: 1 шт.
  • Картопля: 2 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Буряк: 1 шт.
  • Яблуко: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Майонез: 3 ст. ложки
  • Цукор: 1 ч. ложка
  • Оцет: 1 ч. ложка
  • Сіль за смаком

Приготування

Для приготування листкового салату з оселедцем беремо потрібні інгредієнти. Рекомендую заздалегідь відварити картоплю, буряки та морквину. Дані інгредієнти потім остудити та очистити від шкірки.

Реалізацію рецепту почнемо з підготовки цибулі. Подрібнюємо його шматочками, а потім замаринуємо в цукрі з додаванням щіпки солі та оцту.

Починаємо формувати шубу із оселедцем. Натираємо картопля, викладаємо її першим шаром.

Картопляний ряд трохи посолимо і покриємо майонезом.

Розподіляємо по картопляному шару замариновану нарізку з цибулі.

Далі викладаємо шар із подрібненого філе оселедця.

Додаємо на рибний шар кілька крапель майонезу.

Закриваємо оселедцевий шар стружкою із моркви.

На морквяний шар додаємо терте в шкірці яблуко.

Змащуємо яблучний шар майонезом.

Завершальний шар – з буряка. Натираємо її, рівномірно розподіляємо та змащуємо майонезом.

Салат шуба з оселедцем та яблуком перед подачею на стіл повинен настоятися в холодильнику, щоб шари просочилися. Всім смачного!