У цьому курячому салаті – звичайні інгредієнти, які завжди є в наших кулінарних запасниках. Простий у приготуванні салат із куркою, картоплею та горошком нагадує за смаком традиційний олів'є.
Для приготування попередньо відваріть куряче м'ясо, картопля, моркву та яйця. Як курячий інгредієнт в ідеалі взяти філе, але підійде і м'ясо з стегенець. Для заправки використовується майонез (домашній чи магазинний). Отже, приступаємо.
Інгредієнти
- М'ясо куряче: 200 г (відварене)
- Картопля (варена): 2 шт.
- Морква варена: 1 шт.
- Яйце куряче: 2 шт.
- Цибуля зелена: 6-7 пір'я
- Горошок консервований: 4 ст. ложки
- Майонез: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Беремо потрібні продукти за списком. Очищаємо морквину та картопля від шкірки, яйця – від шкаралупи. Якщо використовуємо стегенець, то зніміть куряче м'ясо з кістки. Промиваємо зелену цибулю.
Приступимо до подрібнення продуктів для салату. Я використовувала для нарізки звичайний столик, але є ще й спеціальні кулінарні пристосування у вигляді решітки. Нарізаємо картоплю та моркву. Заготівлю перекладаємо у відповідну ємність (миску).
На черзі – куряче м'ясо. Для салату нарізаємо його дрібними шматочками. Нарізку переправляємо в миску до інгредієнтів.
А тепер візьмемося за подрібнення курячих яєць. Шинкуємо їх шматочками. Можна взяти яйцерізання.
Із зеленого горошку спочатку зціджуємо сік, а потім переправляємо в миску.
Подрібнюємо зелену цибулю.
Інгредієнти подрібнені, їх можна заправити майонезом. Кидаємо за смаком сіль та чорний мелений перець.
Залишилося лише перемішати компоненти салату. Якщо солі не вистачає, додайте спецію.
Апетитний салат з куркою, картоплею та горошком готовий до дегустації. Смачного!