Напевно, багато дачників не встигають своєчасно зняти з грядки врожай огірків. Не потрібно поспішати і викидати такі перезрілі плоди, їх можна використовувати для заготівлі смачних салатів на зиму. Пропоную вам зробити салат з огірків, що переросли на зиму, які будуть доречними до вечері разом з картоплею або м'ясними стравами.
Вихід салату – 1 л.
Інгредієнти
- Огірок свіжий: 1 кг (перерослі)
- Цибуля ріпчаста: 2 шт.
- Цукор: 1 ч. ложка
- Сіль: 15 г
- Олія рослинна: 50 мл
- Оцет 9%: 35 мл
Приготування
Для салату використовуються великі і огірки, що переросли, але вони не повинні бути м'якими і підгнилими. Рекомендується огірки замочити перед реалізацією рецепту у холодній воді. Вимірюємо за списком необхідні спеції.
Промиваємо огірки під проточною водою. Зрізаємо кінчики та подрібнюємо плоди у формі напівкілець.
Очищаємо цибулю і нарізаємо її для салату півкільцями.
До нарізки з огірків та цибулі додаємо цукровий пісок та сіль у зазначених пропорціях. Вливаємо олію та оцет.
Інгредієнти салату огіркового добре перемішуємо і залишаємо в такому положенні на півгодини. За цей час підготуйте банки, їх потрібно простерилізувати, а кришки для них прокип'ятити.
Салат з огірків із цибулею перекладаємо у стерилізовані банки.
На банки із салатом накидаємо металеві кришки. Ставимо банки із салатом у каструлю, на дно якої потрібно покласти тканинну серветку. Повністю заповнюємо каструлю гарячою водою і стерилізуємо банки із салатом 15 хвилин.
Після стерилізації банки фіксуємо кришками. Заготівлю повністю остудити, поставивши банки на кришки і укутавши ковдрою. Такий салат з огірків, що переросли, рекомендується зберігати до зими в прохолодному місці.
Смачних вам заготовок на зиму!