Салат з огірків та гірчиці на зиму

Пропоную вам зробити салат з огірків та гірчиці на зиму, який чудово доповнить будь-які страви з картоплі чи м'яса. Його можна зберігати за кімнатної температури.

Якщо вам подобаються прості, але смачні заготівлі з огірків для зими, то раджу в свою скарбничку рецептів записати цей спосіб їх приготування. Пропоную вам зробити салат з огірків та гірчиці на зиму, який чудово доповнить будь-які страви з картоплі чи м'яса. У такого салату гостренький смак, виходить він запашним. Примітна заготівля огірків і тим, що її можна зберігати при кімнатній температурі.

Розрахунок інгредієнтів – дві баночки об'ємом 0,5 л.

Інгредієнти

  • Огірок свіжий: 1 кг
  • Сіль: 25 г
  • Цукор: 50 г
  • Олія рослинна: 50 мл
  • Оцет 9%: 50 мл
  • Часник: 1 ст. ложка (свіжий подрібнений)
  • Чорний перець – мелений: 0,5 ч. ложки
  • Гірчиця суха: 1 ст. ложка

Приготування

Підготуємо всі необхідні продукти. Огірки (бажано невеликого розміру) ретельно промиваємо, зрізаємо в плодів кінці. Очищаємо часник і одразу пропускаємо його через прес.

Огірки для салату подрібнюємо у формі невеликих брусків.

До нарізки з огірків всипаємо цукровий пісок, сіль та суху гірчицю. Вливаємо олію та столовий оцет. Додаємо пропущений через прес часник.

Перемішуємо огірки зі спеціями.

Огірки залишаємо у такому положенні на 2 години. За цей час заготівлю кілька разів перемішати. Огірки виділять достатню кількість соку.

Соковитий огірковий салат поміщаємо у стерилізовані банки.

На банки накидаємо кришки, але не закручуємо їх. Банки з огірковим салатом ставимо в каструлю, на дно якої обов'язково постелити тканинну серветку. Наливаємо воду, ставимо кип'ятитись. Після закипання стерилізуємо банки із салатом 15 хвилин.

Закупорюємо банки кришками. Заготівлю перевертаємо, обгортаємо пледом або ковдрою і повністю остуджуємо.

Смачних та апетитних вам заготовок на зиму!