Якщо вам подобаються прості, але смачні заготівлі з огірків для зими, то раджу в свою скарбничку рецептів записати цей спосіб їх приготування. Пропоную вам зробити салат з огірків та гірчиці на зиму, який чудово доповнить будь-які страви з картоплі чи м'яса. У такого салату гостренький смак, виходить він запашним. Примітна заготівля огірків і тим, що її можна зберігати при кімнатній температурі.
Розрахунок інгредієнтів – дві баночки об'ємом 0,5 л.
Інгредієнти
- Огірок свіжий: 1 кг
- Сіль: 25 г
- Цукор: 50 г
- Олія рослинна: 50 мл
- Оцет 9%: 50 мл
- Часник: 1 ст. ложка (свіжий подрібнений)
- Чорний перець – мелений: 0,5 ч. ложки
- Гірчиця суха: 1 ст. ложка
Приготування
Підготуємо всі необхідні продукти. Огірки (бажано невеликого розміру) ретельно промиваємо, зрізаємо в плодів кінці. Очищаємо часник і одразу пропускаємо його через прес.
Огірки для салату подрібнюємо у формі невеликих брусків.
До нарізки з огірків всипаємо цукровий пісок, сіль та суху гірчицю. Вливаємо олію та столовий оцет. Додаємо пропущений через прес часник.
Перемішуємо огірки зі спеціями.
Огірки залишаємо у такому положенні на 2 години. За цей час заготівлю кілька разів перемішати. Огірки виділять достатню кількість соку.
Соковитий огірковий салат поміщаємо у стерилізовані банки.
На банки накидаємо кришки, але не закручуємо їх. Банки з огірковим салатом ставимо в каструлю, на дно якої обов'язково постелити тканинну серветку. Наливаємо воду, ставимо кип'ятитись. Після закипання стерилізуємо банки із салатом 15 хвилин.
Закупорюємо банки кришками. Заготівлю перевертаємо, обгортаємо пледом або ковдрою і повністю остуджуємо.
Смачних та апетитних вам заготовок на зиму!