Пропоную вам зробити апетитний і легкий у приготуванні салат, смаковий тон якому ставить солоний оселедець. Для приготування салатної страви вам не потрібно буде відварювати будь-які інгредієнти, адже оселедець доповнений лише цибулею та консервованою квасолею, а для заправки використовується рослинна олія. Незважаючи на малу кількість продуктів у салаті, він виходить ситним та смачним. Такий салат з оселедцем та квасолею заощадить ваш час і урізноманітнить будь-яке меню.
Інгредієнти
- Філе оселедця солоною: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Квасоля червона консервована: 1 ст.
- Цибуля зелена: 5-6 пір'я
- Олія рослинна: 2-3 ст. ложки
- Вода: 50 мл
- Оцет яблучний: 50 мл
Приготування
Відповідно до продуктового переліку підготуємо продукти. Цибулю очищаємо. Консервовану квасолю відкидаємо на сито і трохи промиваємо холодною водою.
На обробну дошку перекладаємо цибулю, розрізаємо її навпіл, а потім кожну частину подрібнюємо тонкими смужками.
Заготівлю з цибулі завантажуємо в невелику ємність і заливаємо окропом на 5 хвилин. Потім нарізку віджимаємо і заливаємо маринадом, приготованим із води та яблучного оцту. Цибулю маринуємо для салату 10 хвилин.
Філе солоного оселедця подрібнюємо у формі невеликих шматочків. Рибні кубики перекладаємо в салатник.
Оселедець доповнюємо консервованою червоною квасолею.
Приєднуємо до інгредієнтів мариновану цибулю, яку потрібно попередньо віджати.
Різноманітний склад рибного салату зеленою цибулею, нарізаною кільцями.
Інгредієнти салату поливаємо олією без запаху і перемішуємо. Додаткових спецій, як показала практика, не потрібні.
Салат із консервованою квасолею та оселедцем готовий до вживання, його можна відразу подавати на стіл. Частуйтесь!