Якщо вас тішить восени врожай томатів, то візьміть на озброєння цей чудовий покроковий рецепт салату з помідорів з болгарським на зиму, який виходить досить смачним за своїми гастрономічними якостями і чудово йде зі столу. Мене особисто салат із помідорів на зиму приваблює і смаком, і нескладністю готування. Така закуска з помідорів, доповнена морквою, солодким перчиком і цибулею, підійде і для гарнірів, і як самостійна страва до сімейної трапези.
Інгредієнти
- Помідори: 1,5 кг
- Морква: 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста: 0,5 кг
- Солодкий болгарський перець: 0,5 кг
- Олія рослинна: 200 мл (без запаху)
- Цукор: 150 г
- Сіль: 1 ст. ложка
- Оцет 9%: 50 мл
Приготування
Для зимового приготування беремо потрібні продукти за списком. Усі овочеві інгредієнти ретельно промиваємо під проточною водою. Очищаємо морквину та цибулю. З перців видаляємо насіннєву коробочку.
Почнемо подрібнення інгредієнтів для зимового салату із помідорами. Нарізаємо їх великими скибочками. Перекладаємо помідорну заготівлю в каструлю з товстим дном.
Солодкий болгарський перець будь-якого кольору нарізаємо шматочками, можна брусками або довгими смужками.
Цибулю розрізаємо на дві половинки, а потім кожну частину — тонкими смужками. Відправляємо нарізку цибулі до інших інгредієнтів в каструлю.
А ось наступний компонент салату на зиму – морква – ми вже натрімо. Беремо тертку з великими поділками.
Доповнюємо овочеву нарізку сіллю|соль|, цукровим піском. Вливаємо відразу олію.
Салат з помідорів з овочами мучимо на помірному вогні після закипання близько 20 або 25 хвилин. За час варіння періодично перемішуємо інгредієнти. Для тривалого зберігання заготовки вливаємо в кінці варіння оцет, ще раз перемішуємо. Знімаємо каструлю з вогню.
Помідорний салат поміщаємо у підготовлені стерилізовані банки. Банки фіксуємо чистими кришками. Банки перевертаємо верх дном, накидаємо на них шаль, теплий плед чи ковдру. Остуджуємо так повністю, а потім переносимо у холодне місце.
Апетитний смачний салат з помідорів на зиму готовий! Пригощаємось на здоров'я!