З простих та недорогих овочів можна приготувати смачний та поживний салат. Пропоную зробити овочевий салат, у складі якого редиска, огірок та морквина. Страва виходить пікантною завдяки заправці. Апетитний салат з редискою та огірком можна запропонувати для вечірнього перекушування, супроводити їм подачу м'ясних страв. Ті, хто стежить за своєю фігурою, також оцінять цей корисний салат.
Інгредієнти
- Редиска: 100 г
- Морква: 0,5 шт.
- Огірок свіжий: 1 шт.
- Зелень свіжа: 1 ст. ложка (подрібнена)
- Оцет яблучний: 1 ч. ложка
- Олія оливкова: 3 ч. ложки
- Мед: 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Для овочевого салату підготуємо потрібні інгредієнти. Промиваємо свіжий огірок, очищаємо морквину, з редиски зрізаємо хвостики. Ополіскуємо свіжий кріп чи іншу зелень (петрушка, зелена цибуля). Мед для заправки повинен бути рідким (якщо потрібно, заздалегідь розтопіть солодкий продукт).
Морквину для салату подрібнюємо за допомогою великої тертки. Можна також нарізати морквину дрібною соломкою.
Свіжий огірок нарізаємо у формі маленьких брусків. Заготівлю з огірків перекладаємо до моркви.
На черзі – редиска. Її теж подрібнюємо маленькими брусочками.
Доповнюємо овочевий склад салату дрібно нарубаним кропом. На смак солимо інгредієнти і присмачуємо чорним меленим перчиком.
Приготуємо для салату заправку. У маленьку миску перекладаємо рідкий мед. Вливаємо до нього яблучний оцет та оливкову олію. До речі, олію оливи можна замінити іншою рослинною олією. Інгредієнти ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.
Пікантне заправлення вливаємо в салат. Перемішуємо.
Поживний та корисний овочевий салат з редиски, огірка та моркви готовий. Усім приємного перекушування!