Смачний салат із шинкою та яблуками я відношу до швидких рецептів. Для такої страви не потрібно заздалегідь відварювати інгредієнти. Виходить салат з шинкою та яблуками ситним та апетитним. Його можна запропонувати і для повсякденного перекушування, і для святкового застілля. Заправляється салат соусом на основі сметани. До речі, замість сметани підійде натуральний йогурт.
Інгредієнти
- Шинка: 150 г (бажано нежирна)
- Морква: 1 шт.
- Яблуко зелене: 1 шт.
- Сир твердий: 100 г
- Сметана: 3 ст. ложки
- Часник: 1-2 зубчики
- Суміш перців: за смаком
- Сіль за смаком
Приготування
Щоб приготувати салат із шинкою та яблуками, візьмемо потрібні продукти за списком. Ретельно промиваємо яблуко. Очищаємо моркву та часник.
Подрібнення інгредієнтів почнемо з шинки. Для салату нарізаємо шинку у формі маленьких кубиків.
Сир твердих сортів подрібнюємо за допомогою терки з великими осередками.
На черзі — свіжа морква. Подрібнюємо морквину за допомогою шатківниці для овочів по-корейськи. Підійде і звичайна велика тертка.
Яблуко теж натираємо, вилучивши насіння.
Зубчики часнику пропускаємо через прес та перекладаємо у сметану. Перчимо до смаку і добре перемішуємо. Соус перекладаємо в салат.
Інгредієнти салату перемішуємо. За смаком солимо.
Смачний та соковитий салат з шинкою та яблуками подаємо до столу. Пригощайтеся, приємного апетиту!