Самса з капустою із листкового дріжджового тіста

Смачна випічка – самса – готується, як правило, з м'ясною начинкою. Я пропоную альтернативний варіант – зробити самсу з капустою із листкового дріжджового тіста.

Смачна випічка – самса – готується, як правило, з м'ясною начинкою. Я пропоную альтернативний варіант – зробити самсу з капустяною начинкою. Виходить така самса ситною та апетитною. Тісто я використала вже готове, заморожене. Напівфабрикат необхідно заздалегідь розморозити до м'якого стану. Ось покроковий рецепт самси з капустою із листкового дріжджового тіста, який, сподіваюся, вам обов'язково сподобається.

Інгредієнти

  • Тісто листкове: 500 г (дріжджове)
  • Капуста білокачанна: 400 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Жовток яєчний: 1 шт.
  • Кунжут: 1 ст. ложка
  • Борошно пшеничне: 1 ч. ложка (для розкочування)
  • Цибуля зелена: 4-5 пір'я

Приготування

Підготуємо інгредієнти для рецепту. З капусти знімаємо верхні листи. Очищаємо цибулю. Тісто розморожуємо за кімнатної температури.

Цибулю нарізаємо дрібними шматочками. На сковороді розігріваємо олію. Викладаємо нарізку з цибулі та пасеруємо, періодично перемішуючи, пару хвилин.

До обсмаженої цибулі додаємо тонко нашатковану капусту. Склад начинки солимо за смаком та перчимо.

Капусту з цибулею обсмажуємо на середньому вогні до м'якості. В кінці приготування додаємо до капусти подрібнену зелену цибулю. Перемішуємо. Готову начинку для самси остудити.

Розморожений пласт тіста скручуємо у формі рулету. Рулет із тіста нарізаємо рівними шматочками завтовшки 3 см. У мене вийшло 7 штук.

Кожен шматочок притискаємо долонею в коржики.

А тепер коржі розкочуємо у круглі заготовки (приблизний діаметр 12 см).

На кожну заготовку поміщаємо по столовій ложці капустяної начинки. Скріплюємо краї заготовки у формі трикутника.

Самсу викладаємо на лист, який найкраще застелити пергаментом. Жовток з'єднуємо з 3-4 краплями води та збиваємо. Змащуємо самсу жовтком і посипаємо кунжутом (чорним чи білим).

Завантажуємо лист з самсою в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Соковита самса з капустою із листкового тіста готова. Всім смачного!