Домашня шарлотка – ідеальний десерт на основі бісквітного тіста до чаю. Пропоную зробити шарлотку з яблуками, включивши до складу пирога маргарин. Така шарлотка на маргарині з яблуками виходить ніжною за структурою, із приємними смаковими якостями.
Приготування тесту для шарлотки на маргарині не складе складності, тільки дотримуйтесь запропонованої кулінарної технології. Успіхів вам на кухні!
Інгредієнти
- Яйце куряче: 2 шт.
- Цукор: 80 г
- Борошно пшеничне: 1 ст.
- Розпушувач тіста: 5 г
- Маргарин: 100 г
- Яблуко: 2 шт.
Приготування
Візьмемо необхідні продукти, відміряємо їх у потрібній кількості. Яблуко можна використати будь-якого сорту. Маргарин візьмете якісний, не заощаджуйте на смаку.
Маргарин для введення в тісто слід розтопити. Мені зручніше було скористатися мікрохвильовою піччю. Розтопити маргарин можна і водяній бані. Розтоплений маргарин обов'язково остудити.
У широку миску розбиваємо курячі яйця. Збиваємо віночком до однорідного складу.
Продовжуючи працювати віночком, додаємо в яєчну масу невеликими порціями цукровий пісок.
У солодку яєчну суміш виливаємо остуджений розтоплений маргарин. Ще раз перемішуємо інгредієнти до однорідності протягом 30 секунд.
Додаємо далі борошно, яке рекомендуємо просіяти разом з розпушувачем.
Замішуємо тісто, яке за консистенцією вийде густим. У ньому повинні бути відсутні грудочки.
Яблука очищаємо від насіння та шкірки. Нарізаємо тонкими скибочками. Розподіляємо яблучну заготовку по дну форми для випічки.
Яблучні часточки закриваємо приготованим тестом на основі маргарину.
Завантажуємо форму з майбутньою шарлоткою у розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо яблучну шарлотку 30 хвилин. Готовність визначаємо дерев'яною шпажкою.
Перш ніж запропонувати шарлотку на стіл, остудіть її. Пиріг розрізаємо на шматочки і подаємо з улюбленими смачними напоями – чаєм, кавою або компотом. Приємного та солодкого перекушування!