Традиційний класичний набір інгредієнтів для випікання яблучної шарлотки – це борошно, яйця та цукор. Я вирішила урізноманітнити це гастрономічне тріо ще й сметаною, а сам процес випічки зробити в мультиварці. У результаті у мене вийшла чудова шарлотка на сметані з яблуками в мультиварці, яка припала, до речі, на час десерту за сімейною вечерею.
Фрукти для такого яблучного пирога краще взяти з кислинкою, але ця умова не обов'язкова. Головне, щоб плоди були міцними та соковитими. Мій покроковий рецепт шарлотки на сметані з яблуками у мультиварці урізноманітнить скарбничку ваших кулінарних досягнень. Отже, починаємо творити!
Інгредієнти
- Сметана: 150 г
- Яйце куряче: 3 шт.
- Яблуко: 2-3 шт.
- Борошно пшеничне: 220 г
- Цукор: 150 г
- Розпушувач тіста: 0,5 ч. ложки
Приготування
Для випікання шарлотки на сметані в мультиварці відміряємо потрібну кількість продуктів. До речі, приготувати яблучний пиріг можна і у звичайній духовці, тоді буде потрібно форма з діаметром 22 см.
У глибоку робочу миску по черзі забиваємо курячі яйця. Приєднуємо до них білий пісок.
Тепер інгредієнти потрібно добре збити. Використовувати можна і ручний віночок, але з міксером процес пройде значно швидше. Наш результат – це повітряна світла маса.
У суміш, що вийшла, вводимо сметану. Разом збиваємо ще хвилинку так, щоб склад став однорідним.
У суміш через дрібне сито пропускаємо борошно і заразом розпушувач.
Інгредієнти потрібно перемішати, але вже міняємо міксер на звичайну ложку або лопатку. Працюємо лопаткою по колу, домагаючись однорідного тіста з в'язкою структурою.
Ретельно оброблені водою яблука нарізаємо у формі тонких скибочок без насіння. Нарізку поміщаємо в змащену шматочком вершкового масла чашу мультиварки.
Начинку з яблук заливаємо приготованим тестом тягучим.
Мультиварку фіксуємо кришкою. Ставимо програму «Випікання», час приготування — 45 хвилин.
Соковита яблучна шарлотка на сметані готова! Розрізаємо її на порційні шматочки та із задоволенням пригощаємось! Смачного вам та солодкого перекушування!