Наближається час чаювання, а ви не знаєте, чим пригостити своїх друзів? Пропоную вам покроковий рецепт шарлотки з карамелізованими яблуками, який не забере багато часу на реалізацію. Такий яблучний пиріг просто і легко готується, до того ж він ще й бюджетний. Зате смак такої шарлотки буде гідно оцінений! Ніжна шарлотка з карамелізованими яблуками прикрасить собою будь-які посиденьки.
Інгредієнти
- Яблуко: 1-2 шт.
- Цукор: 150 г + 2 ст.ложки для карамелі
- Олія вершкове: 30 г
- Борошно пшеничне: 1 ст.
- Розпушувач тіста: 0,5 ч. ложки
- Яйце куряче: 4 шт.
Приготування
Для рецепту беремо інгредієнти, готуємо необхідне кухонне начиння.
На плиту ставимо сковороду, додаємо в неї вершкове масло|мастило| і всипаємо 2 столові ложки цукрового піску. Інгредієнти перемішуємо. Незабаром термічна обробка перетворить компоненти на карамель.
Поки готується карамель, очищаємо яблука, нарізаємо в довільній формі. Яблучну заготовку викладаємо у карамель, перемішуємо, тримаємо на вогні протягом 5 хвилин. Кожна яблучна часточка має покритися солодкою масою.
Поки нарізка із яблук у карамелі остуджується, зробимо тісто. У миску вбиваємо курячі яйця, доповнюємо їх солодким інгредієнтом – цукром.
В однорідну солодку суміш з яєць і цукру просіюємо борошно пшеничне разом з розпушувачем.
Тісто замішуємо за допомогою ложки, на виході воно виходить тягучим та ніжним.
На дно форми, призначеної для випікання кондитерських виробів, кладемо яблучні часточки в карамелі.
Яблука у карамелі заливаємо приготованим тестом.
Відправляємо шарлотку до духовки, попередньо розігріту до 180 градусів. Через 25-30 хвилин шарлотка з карамелізованими яблуками буде готова.
Чекаємо, поки шарлотка остудиться, потім ділимо її на порції і подаємо до столу. Приємного всім чаювання!