Яблучний пиріг під назвою «шарлотка» можна сміливо віднести до класики домашньої випічки. Я впевнена, що хоч раз у житті кожна господиня готувала яблучну шарлотку. Різноманітні рецепти дозволяють пекти такий яблучний десерт у різних гастрономічних варіаціях.
Незважаючи на простоту готування, кулінари-початківці все ж допускають помилки, і іноді шарлотка не піднімається або не пропікається як слід. Ось покроковий рецепт шарлотки з крохмалем та яблуками, в якому частина пшеничного борошна замінена крохмалем. Така шарлотка з крохмалем і яблуками виходить із хрусткою скоринкою, просто тане в роті. Яблучний пиріг виходить чудовим!
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 3/4 склянки
- Крохмаль картопляний: 1/4 склянки
- Цукор: 1 склянка
- Яйце куряче: 3 шт.
- Яблука: 2-3 шт.
Приготування
Вимірюємо продукти у необхідних пропорціях. Як бачите, серед інгредієнтів немає розпушувача чи соди, але пиріг все одно виходить пишним.
У робочу миску забиваємо яйця. Доповнюємо їх цукром.
Віночком інгредієнти перемішуємо так, щоб вийшов світлий однорідний склад.
Через дрібне сито пропускаємо борошно разом із крохмалем. Сипучу суміш додаємо в яєчну солодку масу.
А тепер потрібно «перетворити» вміст у мисці на тісто, яке б мало приємну ніжну структуру.
Як належить очищаємо яблука – видаляємо насіння і шкірку. Фрукти наріжемо шматочками.
Нарізку із яблук поміщаємо у форму для запікання кондитерських виробів.
Яблучні шматочки закриває тягучим тестом.
У заздалегідь розігрітій духовці (180 градусів) тримаємо яблучний пиріг півгодини.
Усім приємного та смачного перекушування разом з апетитною шарлоткою на крохмалі з яблуками!