Шарлотка з крохмалем та яблуками

Рецепт шарлотки із додаванням крохмалю замість частини борошна. Така шарлотка з крохмалем і яблуками виходить із хрусткою скоринкою і просто тане в роті.

Яблучний пиріг під назвою «шарлотка» можна сміливо віднести до класики домашньої випічки. Я впевнена, що хоч раз у житті кожна господиня готувала яблучну шарлотку. Різноманітні рецепти дозволяють пекти такий яблучний десерт у різних гастрономічних варіаціях.

Незважаючи на простоту готування, кулінари-початківці все ж допускають помилки, і іноді шарлотка не піднімається або не пропікається як слід. Ось покроковий рецепт шарлотки з крохмалем та яблуками, в якому частина пшеничного борошна замінена крохмалем. Така шарлотка з крохмалем і яблуками виходить із хрусткою скоринкою, просто тане в роті. Яблучний пиріг виходить чудовим!

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 3/4 склянки
  • Крохмаль картопляний: 1/4 склянки
  • Цукор: 1 склянка
  • Яйце куряче: 3 шт.
  • Яблука: 2-3 шт.

Приготування

Вимірюємо продукти у необхідних пропорціях. Як бачите, серед інгредієнтів немає розпушувача чи соди, але пиріг все одно виходить пишним.

У робочу миску забиваємо яйця. Доповнюємо їх цукром.

Віночком інгредієнти перемішуємо так, щоб вийшов світлий однорідний склад.

Через дрібне сито пропускаємо борошно разом із крохмалем. Сипучу суміш додаємо в яєчну солодку масу.

А тепер потрібно «перетворити» вміст у мисці на тісто, яке б мало приємну ніжну структуру.

Як належить очищаємо яблука – видаляємо насіння і шкірку. Фрукти наріжемо шматочками.

Нарізку із яблук поміщаємо у форму для запікання кондитерських виробів.

Яблучні шматочки закриває тягучим тестом.

У заздалегідь розігрітій духовці (180 градусів) тримаємо яблучний пиріг півгодини.

Усім приємного та смачного перекушування разом з апетитною шарлоткою на крохмалі з яблуками!