Шарлотка зі сливами у духовці

Любителі слив та пирогів радійте! Готуємо з вами шарлотку зі зливами. Рецептура досить проста, тому рецепт освоїть навіть новачок на кухні!

Для любителів такого фрукта як сливи пропоную приготувати смачний, ароматний та ніжний пиріг. Рецептура досить проста, тому покроковий рецепт шарлотки зі сливами в духовці освоїть навіть кулінар, що дебютує на кухні.

Процес замісу тіста істотно не відрізняється від основи шарлотки з яблуками. Також потрібно взяти борошно, яйця та цукор. Зливи можуть бути будь-якого кольору, але плоди обов'язково повинні бути дозрілими та без пошкоджень.

Смачна шарлотка зі зливами в духовці – чудовий десерт до гарячого чаю чи кави.

Інгредієнти

  • Слива: 7-9 шт. (стигла)
  • Цукор: 1 ст.
  • Борошно пшеничне: 1 ст.
  • Яйце куряче: 3 шт.
  • Олія вершкове: 1 шматочок (для форми)

Приготування

Для рецепту сливової шарлотки беремо потрібні продукти. Для цукру та борошна використовуємо 1 мірну склянку об'ємом 200 мл. Сливи добре промиваємо. Відразу вмикаємо духовку, налаштувавши її на 180 градусів.

Наша рецептура починається не із замісу тіста, а з підготовки начинки для пирога. Добре промиті сливи розрізаємо навпіл і витягаємо з плодів кісточки.

Дно форми, призначеної для приготування пирогів, змащуємо трохи вершковим маслом. Поміщаємо заготовку із стиглих слив на дно.

Беремо містку чашку і розбиваємо в неї курячі яйця.

Яйця потрібно перемішати, щоб вийшов однорідний склад із білків та жовтків. Достатньо обертати міксером протягом 1 хвилини.

У яєчний склад, що вийшов, засипаємо всю порцію цукрового піску. Продовжуємо збивати ще кілька хвилин.

Щоб тісто вийшло пишним та ніжним за структурою, перед додаванням борошна продукт обов'язково просіюємо. Підсипаємо борошно в солодкий склад, що вийшов.

Міксер більше не потрібно, адже перемішувати тісто ми будемо вже ложкою. З боків чаші підгортаємо до центру борошно обертальними рухами за годинниковою стрілкою, домагаючись ніжної консистенції тіста.

Тестом, що вийшов, закриваємо начинку зі злив.

Форму із заготівлею шарлотки відправляємо у прогріту духовку на півгодини.

Апетитна шарлотка з начинкою із стиглих слив випеклася. Нарізаємо її порціями та із задоволенням пригощаємось!