Для любителів такого фрукта як сливи пропоную приготувати смачний, ароматний та ніжний пиріг. Рецептура досить проста, тому покроковий рецепт шарлотки зі сливами в духовці освоїть навіть кулінар, що дебютує на кухні.
Процес замісу тіста істотно не відрізняється від основи шарлотки з яблуками. Також потрібно взяти борошно, яйця та цукор. Зливи можуть бути будь-якого кольору, але плоди обов'язково повинні бути дозрілими та без пошкоджень.
Смачна шарлотка зі зливами в духовці – чудовий десерт до гарячого чаю чи кави.
Інгредієнти
- Слива: 7-9 шт. (стигла)
- Цукор: 1 ст.
- Борошно пшеничне: 1 ст.
- Яйце куряче: 3 шт.
- Олія вершкове: 1 шматочок (для форми)
Приготування
Для рецепту сливової шарлотки беремо потрібні продукти. Для цукру та борошна використовуємо 1 мірну склянку об'ємом 200 мл. Сливи добре промиваємо. Відразу вмикаємо духовку, налаштувавши її на 180 градусів.
Наша рецептура починається не із замісу тіста, а з підготовки начинки для пирога. Добре промиті сливи розрізаємо навпіл і витягаємо з плодів кісточки.
Дно форми, призначеної для приготування пирогів, змащуємо трохи вершковим маслом. Поміщаємо заготовку із стиглих слив на дно.
Беремо містку чашку і розбиваємо в неї курячі яйця.
Яйця потрібно перемішати, щоб вийшов однорідний склад із білків та жовтків. Достатньо обертати міксером протягом 1 хвилини.
У яєчний склад, що вийшов, засипаємо всю порцію цукрового піску. Продовжуємо збивати ще кілька хвилин.
Щоб тісто вийшло пишним та ніжним за структурою, перед додаванням борошна продукт обов'язково просіюємо. Підсипаємо борошно в солодкий склад, що вийшов.
Міксер більше не потрібно, адже перемішувати тісто ми будемо вже ложкою. З боків чаші підгортаємо до центру борошно обертальними рухами за годинниковою стрілкою, домагаючись ніжної консистенції тіста.
Тестом, що вийшов, закриваємо начинку зі злив.
Форму із заготівлею шарлотки відправляємо у прогріту духовку на півгодини.
Апетитна шарлотка з начинкою із стиглих слив випеклася. Нарізаємо її порціями та із задоволенням пригощаємось!