Приготувати смачний шашлик зі свинини легко у духовці. Для маринаду скористаємося чайною заваркою. Такий шашлик у чайному маринаді в духовці виходить апетитним, соковитим та м'яким. До столу запропонувати м'ясне частування на шпажках можна з маринованою цибулею або овочевим салатом. Ось подробиці реалізації рецепту.
Інгредієнти
- Свинина: 500-600 г (м'якоть)
- Цибуля ріпчаста: 1-2 шт.
- Чай чорний: 25 г (заварювання)
- Аджика: 0,5 ч. ложки (суха)
- Сіль за смаком
- Вода (окріп): 350 мл
Приготування
Підготуємо для домашнього шашлику у духовці інгредієнти за списком. Промиваємо м'ясо, обсушуємо паперовими рушниками. Очищаємо цибулю. Кип'ятимо воду.
У відповідну ємність всипаємо чайну заварку. Заливаємо окропом. Наполягаємо чай і повністю остуджуємо.
Свинину для маринування нарізаємо невеликими шматочками (приблизно 2,5 см). Нарізку перекладаємо в миску та посипаємо сухим аджиком. Ретельно перемішуємо шматочки зі спецією.
Цибулю нарізаємо кільцями. Перемішуємо свинячі шматочки з цибульною нарізкою.
Охолодженим чайним маринадом заливаємо шматочки свинини.
На м'ясні шматочки ставимо гніть. Маринуємо свинину у прохолодному місці 6 годин.
Коли до закінчення маринування залишиться 30 хвилин, посипаємо м'ясо сіллю і перемішуємо. Продовжуємо маринувати далі. Також потрібно відразу замочити у холодній воді дерев'яні шпажки для шашликів.
М'ясні шматочки нанизуємо на шпажки по черзі з цибульними кільцями. Поміщаємо шпажки із заготівлею шашлику на форму для запікання.
Запікаємо шашлик у чайному маринаді при 200 градусах 35 хвилин. Один раз шпажки потрібно перевернути.
Смачний шашлик зі свинини на шпажках у духовці готовий. Смачного!