Сосиски в тесті – смачна і ситна страва для перекушування. Найчастіше сосиски в тесті готують у духовці із листкового або дріжджового тіста. Я пропоную альтернативний кулінарний варіант – посмажити сосиски у тесті на сковороді. Тісто замісимо на сухих дріжджах. Сосиски вибирайте якісні (краще молочні або на ваш смак). Виходять смажені сосиски в тесті на сковороді з приємною скоринкою, апетитними та ситними.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 250-300 г
- Вода тепла: 160 мл
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Цукор: 1,5 ст. ложки
- Олія рослинна: 3 ст. ложки (+ для смаження скільки потрібно)
- Дріжджі швидкодіючі сухі: 0,5 ст. ложки
- Сосиски: 10-12 шт.
Приготування
Для рецепту беремо потрібні інгредієнти за списком. Воду прогріти до 38 градусів.
У миску просіюємо пшеничне борошно. Всипаємо до неї сіль, цукор, сухі дріжджі. Сипучі компоненти між собою перемішуємо, утворюючи в центрі вирву.
У борошняну суміш вливаємо порцію олії, а потім — теплу воду.
Замішуємо м'яке та еластичне дріжджове тісто. Миску змащуємо трохи олією. Перекладаємо дріжджове тісто в миску, накриваємо рушником і прибираємо в тепле місце без протягів на годину.
Тісто, що піднялося, обминаємо, ділимо на рівні шматочки. Кожен шматочок тіста розкочуємо в овальний корж. Розмір коржика як довжина сосиски.
Очищаємо сосиски від оболонки. Кладемо сосиску на заготовку і щільно скріплюємо краї.
На сковороді розігріваємо олію. Перекладаємо в гарячу олію сосиски в тісті і смажимо до рум'яної скоринки з кожного боку.
Зі сковороди смажені сосиски найкраще викласти на паперові серветки або рушники, щоб видалити надлишки жиру.
Смачні сосиски в дріжджовому тісті, смажені на сковороді, подаємо одразу на стіл. Всім смачного!