Солянка з ковбасою та куркою

Кожна господиня, напевно, має свій перевірений рецепт смачної солянки. Я пропоную вам покроковий рецепт солянки з ковбасою та куркою, який, незважаючи на велику кількість інгредієнтів, готується дуже просто.

У російській кухні є чудовий, в міру гострий та пряний суп під назвою солянка. Як правило, таку гарячу страву готують на бульйоні з м'яса, риби чи грибів. Кожна господиня, напевно, має свій перевірений рецепт смачної солянки. Я пропоную вам покроковий рецепт солянки з ковбасою та куркою, який, незважаючи на велику кількість інгредієнтів, готується дуже просто.

Домашня солянка з ковбасою та куркою виходить ситною, апетитною, в ній є пікантна смакова нотка завдяки використанню огіркового розсолу, маслин, лимона.

Інгредієнти

  • Стегна куряче: 1 шт.

  • Ковбаса сирокопчена: 150 г

  • Ковбаса варена: 200 г

  • Картопля: 2-3 шт.

  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.

  • Морква: 1 шт.

  • Корнішони солоні: 5-6 шт.

  • Соус томатний: 50 г

  • Олія соняшникова: 30 г

  • Маслини без кісточок: 100 г

  • Лимон: 0,5 шт.

  • Будь-яка зелень: за смаком (свіжа)

  • Сіль за смаком

  • Спеції: за смаком (мелені)

  • Вода: 1,6 л

Приготування

Беремо продукти за списком. Щоб зварити курячий бульйон, можна взяти будь-яку частину птиці.

Основа нашої солянки – курячий бульйон. Курку відварюємо близько 30 хвилин, потім витягаємо з каструлі.

Картоплю, нарізану скибочками, завантажуємо в курячий бульйон.

Поки вариться картопля, одночасно приготуємо заправку для солянки. Цибулю шаткуємо дрібними кубиками. Відправляємо нарізку цибулі в прогріту пісне рафіновану олію хвилини на 3. Пасеруємо далі цибулю вже з тертою морквиною.

До промасленої та добре розм'якшеної овочевої заготовки додаємо солоні корнішони, подрібнені великою стружкою на тертці. До речі, замінити корнішони можна звичайним огірком. Продовжуємо смаження інгредієнтів кілька хвилин.

Додаємо томатний соус. Вливаємо при нестачі вологи трохи огіркового розсолу.

Ковбасні вироби нарізаємо брусочками або кубиками, відправляємо в сковороду, гасимо разом 15 хвилин на малому вогні.

Картопля до цього часу приготувалася, остудилося і куряче м'ясо (ми його нарізаємо шматочками і повертаємо в суп). Апетитне заправлення перекладаємо зі сковороди в каструлю, додаємо маслини.

Доводимо до кипіння, пробуємо на смак, приправляємо спеціями та сіллю. Нарізаємо скибочками лимон, додаємо в солянку, варимо 2-3 хвилини і знімаємо каструлю з вогню.

Смачна солянка з куркою, ковбасою та картоплею готова. Подаємо її гарячою, доповнивши нарізкою зі свіжої зелені. За бажанням можна ввести до складу ще й сметану. Смачного!