Солянка зі свининою

Мій покроковий рецепт солянки зі свининою доповнений картоплею, солоними огірками, копченою ковбасою, овочами маслинами. Смак урізноманітнить лимон.

Смачну домашню солянку можна приготувати за різними рецептами. Мені подобається солянка з насиченим смаком, що вариться зі свининою. Така солянка зі свининою виходить ароматною та пікантною – це відмінний варіант для ситного сімейного обіду. Мій покроковий рецепт солянки зі свининою доповнений картоплею, солоними огірками, копченою ковбасою, овочами маслинами. Смак урізноманітнить лимон.

Інгредієнти

  • Свинина: 400 г (можна на кістки)
  • Картопля: 3 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Ковбаса копчена: 150 г
  • Огірки солоні: 2 шт.
  • Маслини без кісточок: 30 г
  • Лимон: 1/2 шт.
  • Соус томатний: 2 ст. ложки
  • Лист лавровий: 2 шт.
  • Перець горошком: 3 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції: за смаком (мелені)
  • Вода: 2 л.

Приготування

Для рецепту домашньої солянки зі свининою готуємо необхідний продуктовий набір.

Свинину промиваємо, перекладаємо у каструлю. Доповнюємо м'ясо лавровим листом та горошинами, заливаємо водою та варимо протягом години.

Цибулину, очищену від лушпиння, дрібно шаткуємо. На сковороду капаємо олію, розподіляючи її по поверхні. Цибулеву нарізку відправляємо для обсмажування на сковороду.

Теркою з великими поділами подрібнюємо морквину. Морквяну стружку викладаємо до цибулі, продовжуємо спільне пасерування.

Солоні огірочки нарізаємо для відправки на сковороду у формі кубиків. А ось маслини нарізаємо кільцями. Подрібнені інгредієнти відправляємо до овочів.

Поки підсмажуються інгредієнти на сковороді, подрібнюємо тонкою соломкою копчену ковбасу. Нарізування викладаємо на сковороду.

Доповнюємо інгредієнти томатним соусом. Перемішуємо, при необхідності додаємо огірковий розсіл. Томимо овочеву заготовку на сковороді 15 хвилин під кришкою на малому вогні.

Свинина готова, дістаємо її з каструлі, бульйон солимо. Картоплю, нарізану скибочками, відправляємо в киплячий бульйон. Варимо 10 хвилин.

Підсмажену овочеву заготівлю з маслинами, огірками та ковбасою відправляємо у каструлю. Продовжуємо варити солянку ще півгодини на малому вогні.

За 15 хвилин до готовності супу викладаємо лимон, нарізаний тонкими четвертинками. Солянку в кінці приготування перчимо на свій смак, при необхідності досолюємо.

Смачна солянка зі свининою приготовлена! Подачу рекомендується урізноманітнити сметаною. Всім смачного!