Домашні сосиски в тісті – смачна та апетитна випічка для ситного перекушування. Приготувати сосиски в тесті можна різними кулінарними способами з різного тесту. Моя пропозиція для господарок – запекти сосиски в дріжджовому тісті в духовці. Тісто замісимо на сухих швидкодіючих дріжджах, які додаються безпосередньо до борошна. Виходять сосиски в тесті в духовці дуже смачними, рум'яними та ситними. Таку випічку можна взяти з собою на дорогу, на пікнік.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 300 г
- Сіль: 1 ч. ложка без гірки
- Цукор: 1,5 ч. ложки
- Дріжджі швидкодіючі сухі: 1 ч. ложка
- Олія рослинна: 30 мл
- Вода кип'ячена: 150 мл (тепла)
- Яйце куряче: 1 шт. (+ 1 шт. для змащування)
- Молоко: 1 ст. ложка
- Сосиски: 12 шт.
Приготування
Щоб приготувати сосиски у дріжджовому тісті в духовці, візьмемо потрібні продукти. Сорт сосисок – на ваш смак. Прогріти воду до 39 градусів.
Пшеничне борошно просіюємо в миску. Всипаємо в борошно сіль, цукор та сухі дріжджі. Сипучі інгредієнти перемішуємо, утворюючи в центрі борошняної суміші лійку. У цю лійку розбиваємо яйце, вливаємо олію.
Потім вливаємо теплу воду.
Інгредієнти спочатку перемішуємо в мисці, потім процес замісу переносимо на стіл. Тісто має вийти м'яким, не прилипати до долоні. Тісто перекладаємо в миску, накриваємо рушником і забираємо в тепле місце на 1:00. Цього часу достатньо, щоб тісто помітно збільшилося в обсязі.
Дріжджове тісто, що піднялося, обминаємо, ділимо на 2 шматки. Кожен шматок розгортаємо в пласт, який нарізаємо на смужки шириною 3-4 см.
Очищаємо сосиски від оболонки. Кожну сосиску обертаємо смужкою із тіста і укладаємо на деко.
Куряче яйце збиваємо зі столовою ложкою молока. сумішшю, що вийшла, змащуємо сосиски в тесті.
Завантажуємо лист з сосисками в тесті в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Домашні сосиски у тісті в духовці готові, всім приємного перекушування!