Суп-пюре із червоної сочевиці

Завдяки червоній сочевиці суп-пюре виходить дуже ситним та корисним. Бульйон для супу можна зварити будь-який: м'ясний, курячий або овочевий. Якщо потрібна страва до посту, то варимо суп із сочевиці на воді.

Завдяки червоній сочевиці суп-пюре виходить дуже ситним та корисним. Бульйон для супу можна зварити будь-який: м'ясний, курячий або овочевий. Якщо потрібна страва до посту, то варимо суп із сочевиці на воді. Незважаючи на те, що суп буде пісним, він вийде дуже смачним і апетитним.

Інгредієнти

  • Сочевиця червона: 1/3 склянки (65 г)
  • Цибуля ріпчаста: 1/2 шт. (30 г)
  • Морква: 1/2 шт. (40г)
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка (16г)
  • Паприка: 1/3 ч. ложки (2г)
  • Часник сушений: 1 зубчик
  • Чорний перець – мелений: щіпка
  • Перець чилі: на кінчику ножа (за бажання)
  • Розмарин: 1/4 ч. ложки
  • Сіль: щіпка
  • Сир Фета: 30 г
  • М'ята: за смаком
  • Вода: 300 мл (або бульйон)

Приготування

Очищаємо цибульку, нарізаємо кубиками.

Очищаємо моркву, нарізаємо просто половинкам кружечків.

Сочевицю висипаємо в глибоку миску, ретельно промиваємо холодною водою, змінюючи воду в ємності кілька разів.

Зажарку будемо готувати безпосередньо в тому посуді, в якому варитиметься суп. Вливаємо в каструлю рослинну олію, ставимо на нагрівання. Коли олія в каструлі нагріється, відправляємо в неї нарізану цибулю. Підсмажуємо кілька хвилин.

Потім до цибулі додавши моркву, обсмажуємо її разом із цибулею ще 3 хвилини.

Висипаємо в каструлю до обсмажених овочів вимиту сочевицю. Перемішавши, прогріваємо сочевицю разом із овочами.

Очищаємо зубчик часнику, подрібнюємо його ножем чи за допомогою преса. Відправляємо подрібнений часник у каструлю до сочевиці з овочами.

Додаємо мелений чорний перець, паприку та трохи розмарину.

Потім заливаємо вміст каструлі гарячим бульйоном або гарячою водою. Перемішуємо всі інгредієнти супу та доводимо до кипіння.

Варимо суп із червоною сочевицею та овочами 15 хв (червона сочевиця, на відміну від зеленої, швидко вариться). Відключаємо нагрівання, даємо супчику злегка охолонути. Потім подрібнюємо блендером до гладкого стану.

Подаємо суп-пюре із сочевиці гарячим. Розім'явши сир фета, додаємо його в тарілку із супом. Також у такий супчик корисно додати м'яту для поліпшення смаку. За бажання посипаємо суп зверху щіпкою гострого перцю.