Сьогодні у нас у меню не лише смачний, але ще й корисний супчик, адже серед продуктових складових гарячої страви — вівсяні пластівці. Цей інгредієнт, як відомо, дуже потрібний для нашого організму.
Основа супу – курячий бульйон, який можна зварити з будь-яких частин птиці. Домашній суп з куркою та вівсяними пластівцями принесе різноманітність у ваше сімейне меню.
Поданий покроковий рецепт супу з куркою та вівсяними пластівцями не складний, з готуванням впорається кожна господиня.
Інгредієнти
- Курка: 350 г (будь-які частини)
- Картопля: 2-3 шт.
- Морква: 1 шт.
- Цибуля: 1 шт.
- Олія рослинна: 30 мл
- Пластівці вівсяні: 4 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Будь-яка зелень: за смаком (для подачі)
- Вода: 1,6 л
Приготування
Для варіння супу готуємо інгредієнти.
У каструлю завантажуємо шматки курки та відварюємо до повної готовності. Куряче м'ясо дістаємо з каструлі, залишаємо остигати. Курячий бульйон, що вийшов, солимо за смаком. Приступаємо до завантаження інгредієнтів курячий бульйон. Очищаємо картоплю. Подрібнюємо бульби для блюда у формі брусків. Переправляємо нарізку в бульйон.
Зробимо овочеве пасерування для супу з вівсяними пластівцями. Очищену морквину натираємо, а цибулину просто шаткуємо дрібними скибочками.
Заготівлю з овочів викладаємо в розігріту олію на сковороду. Томимо до м'якості, сильно не засмажуємо.
Картопля у нас на даний момент готова наполовину. Морквину з цибулею додаємо в суп, продовжуємо варіння.
Через хвилин 5-6 доповнюємо суп вівсяними пластівцями (продукт не повинен бути швидкого приготування!). Відразу перемішуємо.
Куряче м'ясо, яке вже охололо, подрібнюємо шматочками. Додаємо курячу нарізку в суп. Варимо до готовності пластівців.
Варіння добігає кінця. Додамо для різноманітності в суп з вівсяними пластівцями порубану зелень, поперчити.
Розливаємо суп по тарілках і подаємо до столу. Частуйтесь на здоров'я!