Зі свинячої грудинки можна приготувати смачну та апетитну м'ясну закуску. Пропоную запекти грудинку в духовці, замаринувавши її в маринаді на основі гірчиці. Така свиняча грудинка в гірчиці в духовці виходить ароматною, м'якою та соковитою. Грудинка хороша у теплому вигляді, але мені подобається охолоджене м'ясо. Свиняча грудинка – чудова страва для святкового застілля!
Інгредієнти
- Грудинка свиняча: 600 г
- Гірчиця: 2 ч. ложки
- Гірчиця зернова: 2 ч. ложки
- Олія рослинна: 2 ч. ложки
- Часник сушений: 1/4 ч. ложки
- Паприка мелена: 1 ч. ложка
- Суміш перців: 0,5 ч. ложки
- Коріандр (мелений): 1/4 ч. ложки
- Цукор: 1/4 ч. ложки
- Сіль: 1 ч. ложка без гірки
Приготування
За списком підготуємо потрібні інгредієнти.
Свинячу грудинку промиваємо під прохолодною проточною водою. Грудинку обсушуємо паперовими рушниками.
Приготуємо маринад для грудинки. У миску вливаємо олію. Додаємо звичайну гірчицю. Гірчицю в зернах поки що відставляємо убік. Пересипаємо у миску всі спеції.
Інгредієнти між собою ретельно перемішуємо. Маринад для свинячої грудинки готовий.
Підготовлену грудинку з усіх боків обмазуємо маринадом. Грудинку при кімнатній температурі маринуємо протягом години.
Форму для запікання застеляємо фольгою. Замариновану грудинку перекладаємо у форму шкіркою донизу. Поверхню грудинки змащуємо гірчицею в зернах. Загортати грудинку у фольгу не потрібно.
Відправляємо грудинку до духовки, розігріту до 170 градусів. Запікаємо грудинку 1 годину 15 хвилин.
Грудинку остудити прямо у формі. Потім загортаємо грудинку у фольгу і забираємо в холодильник на 4-5 годин.
Смачну та соковиту грудинку нарізаємо шматочками та із задоволенням пригощаємося. Усім приємного перекушування!