Свиняча грудинка в гірчиці в духовці

Пропоную запекти грудинку в духовці, замаринувавши її в маринаді на основі гірчиці. Така свиняча грудинка в гірчиці в духовці виходить м'якою та соковитою.

Зі свинячої грудинки можна приготувати смачну та апетитну м'ясну закуску. Пропоную запекти грудинку в духовці, замаринувавши її в маринаді на основі гірчиці. Така свиняча грудинка в гірчиці в духовці виходить ароматною, м'якою та соковитою. Грудинка хороша у теплому вигляді, але мені подобається охолоджене м'ясо. Свиняча грудинка – чудова страва для святкового застілля!

Інгредієнти

  • Грудинка свиняча: 600 г
  • Гірчиця: 2 ч. ложки
  • Гірчиця зернова: 2 ч. ложки
  • Олія рослинна: 2 ч. ложки
  • Часник сушений: 1/4 ч. ложки
  • Паприка мелена: 1 ч. ложка
  • Суміш перців: 0,5 ч. ложки
  • Коріандр (мелений): 1/4 ч. ложки
  • Цукор: 1/4 ч. ложки
  • Сіль: 1 ч. ложка без гірки

Приготування

За списком підготуємо потрібні інгредієнти.

Свинячу грудинку промиваємо під прохолодною проточною водою. Грудинку обсушуємо паперовими рушниками.

Приготуємо маринад для грудинки. У миску вливаємо олію. Додаємо звичайну гірчицю. Гірчицю в зернах поки що відставляємо убік. Пересипаємо у миску всі спеції.

Інгредієнти між собою ретельно перемішуємо. Маринад для свинячої грудинки готовий.

Підготовлену грудинку з усіх боків обмазуємо маринадом. Грудинку при кімнатній температурі маринуємо протягом години.

Форму для запікання застеляємо фольгою. Замариновану грудинку перекладаємо у форму шкіркою донизу. Поверхню грудинки змащуємо гірчицею в зернах. Загортати грудинку у фольгу не потрібно.

Відправляємо грудинку до духовки, розігріту до 170 градусів. Запікаємо грудинку 1 годину 15 хвилин.

Грудинку остудити прямо у формі. Потім загортаємо грудинку у фольгу і забираємо в холодильник на 4-5 годин.

Смачну та соковиту грудинку нарізаємо шматочками та із задоволенням пригощаємося. Усім приємного перекушування!