Зі свинячої рульки виходить чудова ситна закуска, яку можна подавати із солоними бочковими огірками, квашеною капустою та маринованими помідорами. Її готують у різний спосіб. Рульку можна заварити і запекти в духовці або замаринувати і запекти. Найпростіший спосіб – це маринування та запікання.
Кермо просто натираємо спеціями і сіллю, закладаємо в пакет з цибулею і лавровим листом, витримуємо близько 4 годин і запікаємо. Щоб м'ясо швидше приготувалось, використовуємо фольгу. Дуже ароматною та смачною свиняча рулька виходить із хмелі-сунелі, сушеним часником і меленим чорним перцем. Для надання яскравого красивого кольору суміш спецій обов'язково додаємо солодку мелену паприку. Для маринування можна використовувати будь-які спеції та сушені трави до смаку.
Інгредієнти
- Рулька свиняча: 1,4 кілограма
- Цибуля ріпчаста: 1 штука
- Лист лавровий: 3 штуки
- Паприка солодка (мелена): 2 чайні ложки
- Часник сушений: 1,5 чайної ложки
- Хмелі-сунелі: 1 чайна ложка
- Чорний перець – мелений: 0,5 чайної ложки
- Сіль: 3 чайні ложки
Приготування
Свиняче кермо вибираємо без пошкоджень на шкірі. Промиваємо її, ретельно зіскоблюємо ножем шкіру і добре промиваємо під проточною водою. Просушуємо кермо рушниками або серветками з паперу.
Підготовлену свинячу кермо щедро натираємо з усіх боків сіллю.
У миску відправляємо солодку паприку, сушений часник, мелений чорний перець, хмелі-сунелі та перемішуємо.
Підготовленою ароматною сумішшю зі спецій натираємо свинячу частину з усіх боків. Цибулю очищаємо, нарізаємо не дуже тонкими кільцями і розділяємо їх. Викладаємо кермо у великий пакет (має підходити для харчових продуктів), додаємо цибулю, лавровий лист і щільно зав'язуємо. Відправляємо свинину в пакеті в холодильник і витримуємо щонайменше 4 години. За цей час сіль та аромат спецій проникнуть у м'ясо.
Через 4 години свинячу частину виймаємо з пакета. Якщо паприка в деяких місцях зі шкіри пішла, додаємо ще й натираємо. Перекладаємо кермо на великий відрізок фольги у форму.
Щільно обертаємо свинину фольгою та ставимо у духовку на 2 години. Духовку попередньо розігріваємо до 180 градусів.
Через 2 години розкриваємо фольгу. За цей час м'ясо від великої кістки має від'єднатися. Якщо цього не сталося, то додаємо ще 20-25 хвилин. Все залежить від духовки. На дні біля керма накопичується жир. Запікаємо свинину ще близько 1 години, а жиром періодично змащуємо шкіру, щоб вона не підгоріла та не стала занадто жорсткою.
Готове ароматне кермо виймаємо, відразу перекладаємо на тарілку, доповнюємо зеленню і подаємо як закуску з соліннями і хрустким багетом. Вона відмінно підійде і як основна страва з картопляним або гороховим пюре.