Свиняча рулька у фользі у духовці

Зі свинячої рульки виходить чудова ситна закуска, яку можна подавати із солоними бочковими огірками, квашеною капустою та маринованими помідорами.

Зі свинячої рульки виходить чудова ситна закуска, яку можна подавати із солоними бочковими огірками, квашеною капустою та маринованими помідорами. Її готують у різний спосіб. Рульку можна заварити і запекти в духовці або замаринувати і запекти. Найпростіший спосіб – це маринування та запікання.

Кермо просто натираємо спеціями і сіллю, закладаємо в пакет з цибулею і лавровим листом, витримуємо близько 4 годин і запікаємо. Щоб м'ясо швидше приготувалось, використовуємо фольгу. Дуже ароматною та смачною свиняча рулька виходить із хмелі-сунелі, сушеним часником і меленим чорним перцем. Для надання яскравого красивого кольору суміш спецій обов'язково додаємо солодку мелену паприку. Для маринування можна використовувати будь-які спеції та сушені трави до смаку.

Інгредієнти

  • Рулька свиняча: 1,4 кілограма
  • Цибуля ріпчаста: 1 штука
  • Лист лавровий: 3 штуки
  • Паприка солодка (мелена): 2 чайні ложки
  • Часник сушений: 1,5 чайної ложки
  • Хмелі-сунелі: 1 чайна ложка
  • Чорний перець – мелений: 0,5 чайної ложки
  • Сіль: 3 чайні ложки

Приготування

Свиняче кермо вибираємо без пошкоджень на шкірі. Промиваємо її, ретельно зіскоблюємо ножем шкіру і добре промиваємо під проточною водою. Просушуємо кермо рушниками або серветками з паперу.

Підготовлену свинячу кермо щедро натираємо з усіх боків сіллю.

У миску відправляємо солодку паприку, сушений часник, мелений чорний перець, хмелі-сунелі та перемішуємо.

Підготовленою ароматною сумішшю зі спецій натираємо свинячу частину з усіх боків. Цибулю очищаємо, нарізаємо не дуже тонкими кільцями і розділяємо їх. Викладаємо кермо у великий пакет (має підходити для харчових продуктів), додаємо цибулю, лавровий лист і щільно зав'язуємо. Відправляємо свинину в пакеті в холодильник і витримуємо щонайменше 4 години. За цей час сіль та аромат спецій проникнуть у м'ясо.

Через 4 години свинячу частину виймаємо з пакета. Якщо паприка в деяких місцях зі шкіри пішла, додаємо ще й натираємо. Перекладаємо кермо на великий відрізок фольги у форму.

Щільно обертаємо свинину фольгою та ставимо у духовку на 2 години. Духовку попередньо розігріваємо до 180 градусів.

Через 2 години розкриваємо фольгу. За цей час м'ясо від великої кістки має від'єднатися. Якщо цього не сталося, то додаємо ще 20-25 хвилин. Все залежить від духовки. На дні біля керма накопичується жир. Запікаємо свинину ще близько 1 години, а жиром періодично змащуємо шкіру, щоб вона не підгоріла та не стала занадто жорсткою.

Готове ароматне кермо виймаємо, відразу перекладаємо на тарілку, доповнюємо зеленню і подаємо як закуску з соліннями і хрустким багетом. Вона відмінно підійде і як основна страва з картопляним або гороховим пюре.