Свинина та картопля – найкраще поєднання інгредієнтів для ситної страви. Пропоную запекти свинину разом із картоплею та овочами у духовці, використовуючи горщики. Страва виходить дуже смачною та апетитною. Запечена свинина в горщиках з картоплею в духовці — чудовий варіант для святкового меню.
Інгредієнти
- Свинина: 300 г (м'якоть)
- Картопля: 300 г
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Часник: 2 зубчики
- Олія рослинна: 1 ст. ложка
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Вода кип'ячена: 50-80 мл
Приготування
За списком підготуємо інгредієнти для блюда. Очищаємо картоплю, моркву, цибулю та часникові зубчики. Свинину промиваємо, обсушуємо паперовими серветками. Оскільки зробити заготовку для страви легко і швидко, одразу вмикаємо духовку. Температурний режим виставляємо на 190 градусів.
Картоплю для запікання зі свининою нарізаємо великими брусками. Дрібнити не потрібно, щоб у процесі приготування картопля не розвалилася.
Моркву нарізаємо півкільцями, цибулю шаткуємо невеликими шматочками. Додаємо овочі до картоплі.
Свинину нарізаємо середніми за розмірами кубиками. М'ясну нарізку перекладаємо до овочів та картоплі.
Часникові зубчики нарізаємо пластинками, додаємо до інгредієнтів. Склад страви на смак солимо, перчимо. Можна кинути трохи приправи для свинини.
Добре перемішуємо інгредієнти.
Горщики змащуємо зсередини олією. Викладаємо свинину з картоплею та овочами у горщики. Вливаємо кип'ячену воду.
Горщики із вмістом накриваємо кришками та ставимо в розігріту духовку на 1 годину.
Смачна свинина з картоплею у духовці готова. Подаємо страву до столу. Всім смачного!